PIVA wint Juniorcup op Meat Expo

Meatexpo_PIVA

Foto: PIVA

In Kortrijk Xpo vond van 26 tot 29 september Meat Expo plaats, een vakbeurs voor de slager, traiteur en vleessector. Op het programma stonden verschillende wedstrijden, waaronder de Juniorcup. PIVA won deze wedstrijd voor de derde keer op rij. 

De Juniorcup is een wedstrijd in voor jongeren onder de 25 jaar die een opleiding volgen voor beenhouwer-spekslager. De wedstrijd werd georganiseerd door Meat Expo onder de auspiciën van de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België. 

Voor de wedstrijd dienden de leerlingen van de derde graad slagerij individueel 42 producten in. Ook de leerlingen van 7 traiteur en vleesspecialiteiten stredenmee voor de creatiefste schotel met een extra beker geschonken door Minister Weyts. Albert Vogels, technisch adviseur slagerij: “Het is belangrijk dat de leerlingen zich kunnen meten met andere leerlingen en leren omgaan met de druk die zo’n wedstrijd met zich meebrengt. Het is als leerkracht leuk om samen met de leerlingen te groeien naar de wedstrijd en door diverse try-outs naar een eindproduct te werken.”

Prijzen Juniorcup

Het team van PIVA behaalde 16 keer goud (minimum 90%), 15 keer zilver (minimum 80%) en 11 keer brons (mininimum 70%). Waaronder de Beker van Ben Weyts voor creatiefste vleesschotel, die naar naar Niels Haiverlain (Heffen) ging. Natan Marschang (Schelle) is laureaat schotel vers vlees, laureaat ambachtelijke leverbereidingen en behaalde het hoogste aantal punten waardoor hij eveneens de Juniorcup wint. En Janco Binnemans (Hemiksem) is laureaat bereide of ovenklare gerechten. 

En tot slot behaalde Enzo Lenaerts, vorig jaar afgestudeerd aan PIVA in duaal slagerij, de derde plaats op het Gouden Mes in Kortrijk. Het Gouden Mes is een vakwedstrijd voor geselecteerde leerlingen uit de leertijd / duaal leren. Zij moesten vlees, van karkas tot toonbankklaar product en panklaar gerecht verwerken.

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Variëren met wokschotels

Variëren met wokschotels

Van meerdere collega’s hoor ik dat kant-en-klare maaltijden al zorgen voor meer dan de helft van hun omzet. De slagerij wordt steeds meer een maaltijdwinkel. De consument wil kwaliteit en gemak en dat kunnen wij, als ambachtelijke slagers, bieden. Voor dit nummer heb ik een wokschotel gemaakt: eenvoudig te maken, presenteert mooi, een hoge winstmarge...

Smokey shoarmaspies

Smokey shoarmaspies

Epos inspireert de slager met verrassende recepten, zoals dit recept voor Smokey shoarmaspies.

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

Annemarie Heikoop (20) was van plan om met kinderen te gaan werken na haar opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW). Haar bijbaantje bij Keurslagerij Beverdam in Rijssen gooide die plannen om. Annemarie vond het werk in de slagerij zo leuk dat ze er haar fulltimebaan van maakte en sinds september volgt ze ook een opleiding bij SVO vakopleiding food.