Poeliers sluiten aan bij pensioenfonds slagers

logo Pensioenfonds Slagersbedrijf

Vanaf 1 januari 2022 sluiten bedrijven in de branche Ambachtelijke Pluimvee- en Wildbedrijven aan bij het Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf. Dat melden brancheorganisaties Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) en de Poeliersbond op de website.

De branche Ambachtelijke Pluimvee- en Wildbedrijven heeft sinds 2014 een eigen cao. In de cao 2017 – 2018 hebben de sociale partners, namelijk de Poeliersbond, en de vakbonden FNV en CNV Vakmensen, een principeafspraak gemaakt over het aansluiten bij het Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf. Deze afspraak is in latere cao’s bevestigd en is volgens de Poeliersbond onderdeel van de strategie om toe te groeien naar de cao voor het Slagersbedrijf.

Vanaf 1 januari 2022 geldt deze afspraak en worden alle bedrijven in de branche Ambachtelijke Pluimvee- en Wildbedrijven verplicht aangesloten bij het Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf. Leden van de Poeliersbond hebben hierover een brief gekregen van de bond.

Neem voor meer informatie en vragen contact op met de Poeliersbond of KNS.

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Variëren met wokschotels

Variëren met wokschotels

Van meerdere collega’s hoor ik dat kant-en-klare maaltijden al zorgen voor meer dan de helft van hun omzet. De slagerij wordt steeds meer een maaltijdwinkel. De consument wil kwaliteit en gemak en dat kunnen wij, als ambachtelijke slagers, bieden. Voor dit nummer heb ik een wokschotel gemaakt: eenvoudig te maken, presenteert mooi, een hoge winstmarge...

Smokey shoarmaspies

Smokey shoarmaspies

Epos inspireert de slager met verrassende recepten, zoals dit recept voor Smokey shoarmaspies.

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

Annemarie Heikoop (20) was van plan om met kinderen te gaan werken na haar opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW). Haar bijbaantje bij Keurslagerij Beverdam in Rijssen gooide die plannen om. Annemarie vond het werk in de slagerij zo leuk dat ze er haar fulltimebaan van maakte en sinds september volgt ze ook een opleiding bij SVO vakopleiding food.