POV komt met keten kwaliteitssysteem Holland Varken

6 september 2016

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) komt met een nieuw Keten Kwaliteit Systeem (KKS) Holland Varken. KKS Holland Varken moet afnemers van varkens en varkensvlees garanties bieden op gebied van voedselveiligheid, milieu en dierwelzijn. Verder moet het nieuwe keurmerk invulling geven aan de toenemende vraag van de maatschappij om transparantie over de wijze waarop varkensvlees wordt geproduceerd. Tot slot moeten varkensvleesproducten via KKS Holland Varken door de hele keten traceerbaar zijn.

Varkensvlees

KKS Holland zal in samenspraak met ketenpartners en overheid ontwikkeld worden. Dit betekent dat de POV tot spelregels en uniforme eisen wil komen voor ondernemers die zich bezig houden met het produceren en verkopen van varkens en varkensvlees.

Uitvoering

De uitvoering van KKS Holland Varken zal overgelaten worden aan gespecialiseerde controle- en certificeringsinstanties die voldoen aan de criteria die hier door de beheerders van het KKS Holland Varken aan worden gesteld. Elke organisatie of ondernemer die voldoet aan voornoemde spelregels en eisen kan deelnemen aan KKS Holland Varken dan wel optreden als gespecialiseerde controle- en certificeringsinstantie. De komende periode zal dit alles worden opgepakt en uitgewerkt.

Altijd op de hoogte blijven?