Promotiemateriaal voor Week van de Slager 2023

Promotiemiddelen Week van de Slager 2023

Dit jaar vindt de tiende editie van de Week van de Slager plaats. Van 17 tot en met 22 april zetten slagers door heel Nederland zich in voor de promotie van het slagersvak. Bij Koninklijke Nederlandse Slagers kunnen leden een promotiepakket bestellen.

Jongeren en zij-instromers enthousiasmeren voor het slagersvak is uiteindelijk het doel van de Week van de Slager. Slagers promoten deze week hun vak. Allereerst in de slagerij zelf: bijvoorbeeld door middel van demonstraties, workshops of rondleidingen door het bedrijf. Op de website van KNS staat een inspiratiegids met tips. Ook kunnen slagers een inspiratiestage aan bieden.

Promotie slagersvak op school

De Week van de Slager vindt ook plaats op scholen. Slagers kunnen namelijk hun vak promoten door een gastles te geven. Ook hierbij biedt KNS ondersteuning aan in de vorm van een toolkit. “Samen met jou gaan we ervoor zorgen dat op het voortgezet onderwijs zo veel mogelijk gastlessen gegeven worden. En die gastles wordt gegeven door … jou! Niets inspireert meer dan een enthousiast, bevlogen verhaal van de slager zelf.” Daarnaast geeft de Meat Your Future Karavaan speciale beroeps- en opleidingsvoorlichtingsles en vindt de culinaire battle ‘Wie maakt het lekkerste broodje hamburger’ op scholen plaats.

Festival van de Slager

En tot slot is de Week van de Slager ook online zichtbaar. Allereerst met het Festival van de Slager. Dit online festival biedt een afwisselend programma met filmpjes, podcasts, een escape room, recepten, opleidings- en beroepsinformatie en nog veel meer. Daarnaast komt er een uitgebreide sociale media campagne en geven Meneer Wateetons en ambachtelijke slager Erik Waagmeester van Slagerij De Wit een online masterclass.

Promotiemateriaal aanvragen

De Week van Slager is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf, Koninklijke Nederlandse Slagers is de uitvoerder. Slagers kunnen op de KNS-website promotiemateriaal aanvragen dat bestaat uit onder andere een vlaggenlijn, papieren tasjes en receptenboekjes.

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
‘Leren van fouten helpt om een goede slager te worden’

‘Leren van fouten helpt om een goede slager te worden’

Max Koning (25) wist op zijn vijftiende al dat hij slager wilde worden, maar dat hij nu al zijn eigen slagerij zou hebben was onverwachts. Max rondde alle slagersopleidingen van SVO vakopleiding food af en is sinds vorig jaar eigenaar van Keurslagerij Max Koning in Blokker.

Campagnes Week van de Slager gestart

Campagnes Week van de Slager gestart

Volgende week, op 13 mei, gaat de Week van de Slager van start. Het doel van deze week is om kinderen, jongeren en volwassenen kennis te laten maken met het slagersvak. Dat gebeurt ook op de sociale media. Begin mei gingen de campagnes op Facebook en Instagram van start. Op de Facebookpagina van de Week van de Slager laten slagers zien dat er voor...

Slagerij Knol is beste leerbedrijf van Drenthe

Slagerij Knol is beste leerbedrijf van Drenthe

Slagerij Knol in Schoonoord is het beste leerbedrijf voor mbo-studenten van de provincie Drenthe in de sector Voedsel Groen en Gastvrijheid. Dat maakte de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) 16 juli bekend. Als provinciewinnaar maakt de slager kans op de landelijke titel. Slagerij Knol Voor het praktijkgedeelte van hun opleiding...