Riverland Smokers wint NK Culinair BBQ

NK BBQ Sonnerie Son (111)-kl

De Riverland Smokers zijn de nieuwe Nederlands Kampioen culinair barbecueën. De wedstrijd werd georganiseerd door de WBQA (World Barbecue Association) en vond plaats bij de Sonnerie in Son. Daar streden dertien teams om de hoogste eer.

Elk team kreeg dezelfde (gesponsorde) ingrediënten: een emmertje met drie palingen, kip, een stuk varkensbuik met bot en kalfsborst met been. Alleen het dessert was vrij en kreeg de naam Chef’s Choice toebedeeld. Ook de kruidenmelanges, sauzen én sommige barbecues waren ter beschikking gesteld door een sponsor. Van elk gerecht moesten twee identieke borden worden opgemaakt en gepresenteerd aan de jury. Met dertien teams maakt dat 130 gerechten. Vandaar dat de jury uit ruim 30 mensen bestond, van allerlei pluimage; van slager tot chef. Elk jurylid hoefde daardoor maar enkele gerechten te proeven.

De nieuwe kampioen werd eerste met hun kip- én hun varkensvleesgerecht en derde met hun kalfvlees. De overall-winnaar kwam uit België. Team Five Q wist in de vijf categorieën het beste te scoren bij de jury. Zij kregen naast een trofee ook een cheque van 500 euro uitgereikt.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Belgisch team wint WBQA Nederlands Kampioenschap Culinair Barbecueën 2019

Belgisch team wint WBQA Nederlands Kampioenschap Culinair Barbecueën 2019

Tijdens de zevende editie van het internationaal BBQ-spektakel vond het officiële WBQA Open Nederlands Kampioenschap Culinair Barbecueën plaats. BBQ team Five Q uit België won de overall titel. Het Dutch BBQ team werd uitgeroepen tot de nieuwe WBQA Nederlands Kampioen Culinair Barbecueën 2019.

Onbeschaft: koken op de bouwplaats

Onbeschaft: koken op de bouwplaats

Culinair entertainer Henk van Keulen lanceert het concept Onbeschaft, een culinaire beleving op de bouwplaats. Denk aan hamburgersaus uit de kitspuit, smoking-BBQ op een cementmolen en spareribs-op-maat van de cirkelzaag.   Henk werkte het concept samen met reclamebureau Veconet uit. “Tijdens mijn jaren in de horeca heb ik al van...

Open WBQA Nederlandse Barbecue Kampioenschappen

Open WBQA Nederlandse Barbecue Kampioenschappen

De World Barbecue Association organiseert op 26 en 27 augustus het Nationaal Barbecue-spektakel. Dit locatie is La Sonnerie in het Brabantse Son. Dit event toont de nieuwste trends en culinaire hoogstandjes op barbecuegebied. Ook wordt tijdens dit event het Open WBQA Nederlands Barbecue Kampioenschap gehouden. Het Nationaal Barbecue-spektakel Tijdens...