Robbert de Veen wint eerste Voedselveiligheid Bokaal

voedselveiligheid bokaal_foto Clara

Foto: Clara Bloemhof

Houwers Groep heeft Robbert de Veen van De Daltons in Voorthuizen uitgeroepen tot winnaar van de Voedselveiligheid Bokaal Horecava 2020. De inspecteurs van Houwers Groep hielden gedurende vier wedstrijddagen een scorelijst bij. De Veen won het van veertien andere genomineerden door schoon, geordend, zeer creatief en tóch voedselveilig te werken.

De Veen nam deel aan maar liefst vijf wedstrijden tijdens de Lekkerste Wedstrijden op Horecava, begin januari in Amsterdam. In de categorieën Lekkerste Frietje en Lekkerste Tosti scoorde de ondernemer brons. Zijn tosti verdiende de Carl Siegert Award.

Directeur Toos Houwers over de werkwijze van Robbert de Veen: “Een gedreven ondernemers familie, met kennis van zaken. Robbert staat open voor anderen, juist daarin ziet hij de meerwaarde van het meedoen aan wedstrijden, bij vakbroeders doet hij inspiratie op. Juist dat motiveert hem in zijn werk”. “Ik voel me enorm vereerd en gewaardeerd met het winnen van deze bokaal!”, reageert De Veen. “Bij de wedstrijden heb ik niets bijzonders gedaan, gewoon zoals wij het altijd doen. Het belang van een hygiënische, voedselveilige werkwijze is vanzelfsprekend. Je let op inkoop, THT, temperatuur en al dat soort zaken meer tijdens bedrijfsprocessen én wedstrijden! Vorig jaar had ik voor het eerst meegedaan, de zenuwen bleef ik de baas, om die reden heb ik dit jaar met volle overtuiging aan de wedstrijden meegedaan.”

Het is de eerste keer dat Houwers Groep de Voedselveiligheid Bokaal uitreikt. Het inspectiebureau riep de prijs in het leven om het belang van een hygiënische, voedselveilige werkwijze te benadrukken. In de eigen bedrijfsvoering, maar zeker ook tijdens wedstrijden. Ook tijdens Bakkersvak/IJs-vak, begin maart in de Evenementenhal Gorinchem, jureren de inspecteurs van het bedrijf tijdens de IJsVak-wedstrijden. De Voedselveiligheid Bokaal Bakkersvak 2020 staat hiervoor al klaar.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Nieuwe module Hygiënisch werken beschikbaar op Slagerspassie

Nieuwe module Hygiënisch werken beschikbaar op Slagerspassie

Voedselveiligheid is een must voor de slager. Hygiënisch werken is hierbij essentieel. Op slagerspassie is de nieuwe module 'Hygiënisch werken' beschikbaar. Hier kunnen slagers online kennis opdoen over voedselveiligheid, hygiënisch werken en de toepassing hiervan in de dagelijkse praktijk.

Chinezen eten minder varkensvlees

Chinezen eten minder varkensvlees

Vergeleken met een jaar geleden zijn de Chinezen 10 tot 15% minder varkensvlees gaan eten. Dat schat de Rabobank in een update over de Chinese varkenssector.

Hygiënecode online brengt nieuwe HACCP-thermometer op de markt

Hygiënecode online brengt nieuwe HACCP-thermometer op de markt

Op de nieuwe thermometer van Hygiënecode Online kan een foodspecialist zowel de temperatuur aflezen als deze koppelen aan de al bestaande systemen van Hygiënecode Online.