Kranenborg maakt burgers van melkkoeienvlees

6 juni 2017

Burgerketen Thrill Grill van meesterkok Robert Kranenborg maakt zijn beefburgers van het vlees van weidekoeien van melkveehouders van DOC Kaas. Ook gebruikt de burgerketen de Gouda Holland weidekaas van DOC Kaas. Dit initiatief moet bijdragen aan het stimuleren van weidegang en een betere verwaarding van weideproducten.

Weidevlees

De leverancier van het weidevlees is exportslachterij J. Gosschalk & Zn. Sinds december 2016 krijgen leden-melkveehouders van DOC Kaas die hun weidekoeien hier laten slachten een weidepremie per koe bovenop het reguliere kilogramprijsschema. De koeien moeten voldoen aan de weidegangnormen. Dat betekent tenminste 120 dagen per jaar minimaal zes uur per dag in de wei of minimaal 120 dagen, 720 uur in de wei - en in Nederland zijn geboren en getogen. Er nemen nu 249 leden-melkveehouders van DOC Kaas deel aan deze samenwerking.

Robert Kranenborg

Burgerketen Thrill Grill neemt het weidevlees af. Meesterkok Robert Kranenborg, bekend van diverse Michelinsterren-restaurants en van tv-programma’s als Topchef en Masterchef, gebruikt het weidevlees voor zijn beefburgers in alle vier de Thrill Grill restaurants. En om het geheel te completeren gebruikt hij ook de échte Gouda Holland 48+ weidekaas van DOC.

Foto: Thrill Grill

  •  

Altijd op de hoogte blijven?