Ronald Lotgerink nieuwe CEO Vion

9 april 2018

Ronald Lotgerink volgt op 1 september Francis Kint op als nieuwe CEO van het vleesbedrijf. Lotgerink is de huidige CEO van voedingsmiddelenconcern Zwanenberg Food Group. Chairman Aldo van der Laan voorlopig de CEO-taken bij Zwanenburg waar.

Zwanenburg Food Group

Lotgerink begon zijn loopbaan bij KPMG. In 1989 startte hij als financieel directeur (CFO) bij Zwanenberg Food Group. Hij werd in 2007 benoemd tot CEO. Aldo van der Laan: “Wij vinden het bijzonder spijtig dat Ronald Lotgerink ons gaat verlaten, maar gunnen hem deze mooie carrièrestap naar een van de grootste vleesondernemingen van Europa van harte. Ronald heeft een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Zwanenberg Food Group in de bijna dertig jaar dat hij aan onze onderneming verbonden is geweest.”

Vion

Sinds 2014 is Lotgerink lid van de raad van commissarissen van Vion. Lotgerink: “Vion is voor mij een systeembedrijf binnen de vleesindustrie. Dat ik nu de kans krijg om CEO te worden, maakt me trots, ook omdat ik afkomstig ben uit een slagersfamilie. Vion beschikt over de juiste strategie om een duurzame toekomst binnen deze industrie op te bouwen en ik wil deze voortzetten en versterken.”

Sipko Schat, voorzitter van de raad van commissarissen van Vion: “Vion en de agrarische sector en voedingsindustrie zijn voor Ronald goede bekenden. Hij is zeer goed thuis in de uitdagingen van de internationale vleesmarkten en heeft uitgebreide ervaring met merkproducten, huismerken en de vleesverwerkende industrie. Daarnaast is hij lid van onze raad van commissarissen, wat hem in zijn nieuwe functie een voorsprong oplevert.”

Met de benoeming van de nieuwe CEO bestaat de raad van bestuur van Vion uit Ronald Lotgerink en CFO Joost Sliepenbeek. De benoeming tot CEO betekent dat Ronald Lotgerink terugtreedt als lid van de raad van commissarissen.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?