Samuel Levie eerste Smaakburgemeester van Amsterdam

2 oktober 2018

Samuel Levie van worstmakerij Brandt & Levie mag zich de eerste Smaakburgemeester van Amsterdam noemen. Dat maakte de Amsterdamse wethouder van Kunst en Cultuur, Touria Meliani, bekend tijdens het Smaakmakersdiner, de aftrap van de Amsterdam Food Week.

Smaakburgemeester Samuel Levie

Levie is ondernemer en strijd voor duurzaamheid in de foodwereld. Bij worstmakerij Brandt & Levie wordt alleen gewerkt met boeren die op een goede en duurzame manier varkens houden. Een ander initiatief dat Samuel heeft opgericht is Food Cabinet: een project- en campagnebureau voor voedsel en duurzaamheid.

Als Smaakburgemeester vertegenwoordigd Levie dit jaar culinair Amsterdam en zal hij nauw betrokken zijn bij initiatieven om Amsterdam op de culinaire wereldkaart te zetten. Levie: "Ik wil vooral een verbindende factor zijn voor de horeca. We kunnen nog heel veel van elkaar leren."

Amsterdam Food Week

De Amsterdam Food Week wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. Van 1 tot en met 7 oktober komen chefs, ondernemers, onderzoekers, voedselrecensenten, bestuurders en talenten samen in het Food Center Amsterdam. Het programma behandelt actuele onderwerpen in de foodscene. Van innovatie, duurzaamheid en diversi­teit, tot distributie- en personeelsbeleid. Het doel is om Amsterdam naar een nóg hoger culinair niveau te brengen.

Altijd op de hoogte blijven?