Schrijf je in voor De Lekkerste Bal Gehakt 2017

Lekkerste Bal Gehakt KNS

De inschrijving voor de wedstrijd Lekkerste Bal Gehakt 2017 is weer begonnen. De vakwedstrijd die draait om de klassieke 'bal gehakt' is al jaren een vakwedstrijd waar veel slagers aan meedoen en veel publiciteit trekt. De Lekkerste Bal Gehakt van Nederland is de derde vakwedstrijd dit jaar die door de KNS wordt georganiseerd.

Op donderdag 7 september vindt de eerste keuring plaats bij de KNS in Rijswijk. De driekoppige, vakkundige jury beoordeelt de ingezonden ballen gehakt op geur, smaak, samenstelling en bewerking. Na deze voorronde gaan de beste tien deelnemers door naar finalekeuring op 21 september. De feestelijke uitreiking vindt plaats op de Noordelijke Slagers Manifestatie (NSM) op maandag 2 oktober.

Vakjury

De jury bestaat dit jaar uit: Pierre Wind - Chefkok, tv-presentator en juryvoorzitter, Gertjan Verzijl - Docent SVO vakopleiding food en Edwin Wapenaar van de gelijknamige Slagerij in Vlaardingen en winnaar van 2016.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2020 bekend

Finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2020 bekend

Meer dan 80 slagers schreven zich in voor de KNS-vakwedstrijd De Lekkerste Bal Gehakt. De vakjury keurde alle inzendingen en maakte 10 september tien finalisten bekend. Op 30 september wordt bekend welke slager dit jaar de Lekkerste Bal Gehakt maakt.

Vakwedstrijd Arnhem Rookworststad gaat door in oktober 2020

Vakwedstrijd Arnhem Rookworststad gaat door in oktober 2020

De vakwedstrijd Arnhem Rookworststad 2020 gaat door. In oktober strijden slagers voor de 46ste keer om de kampioensprijs 'de bronzen rookworst'. Slager Wout van Veen won de vorige editie van deze wedstrijd.

Campagne 'Zorg voor een vakantierooster' nu online

Campagne 'Zorg voor een vakantierooster' nu online

De KNS ontwikkelde voor de zomermaanden voor de slagers een campagne met een verwijzing naar onze huidige manier van leven met als thema ‘Omdat we thuisblijven deze zomer’. Deze campagne bestaat uit drie boodschappen. De eerste ('Soms moet je even doorbijten') is net afgelopen en vandaag op 1 juli start de tweede: 'Zorg voor een vakantierooster'. In...