Schrijf je in voor De Lekkerste Bal Gehakt 2017

Lekkerste Bal Gehakt KNS

De inschrijving voor de wedstrijd Lekkerste Bal Gehakt 2017 is weer begonnen. De vakwedstrijd die draait om de klassieke 'bal gehakt' is al jaren een vakwedstrijd waar veel slagers aan meedoen en veel publiciteit trekt. De Lekkerste Bal Gehakt van Nederland is de derde vakwedstrijd dit jaar die door de KNS wordt georganiseerd.

Op donderdag 7 september vindt de eerste keuring plaats bij de KNS in Rijswijk. De driekoppige, vakkundige jury beoordeelt de ingezonden ballen gehakt op geur, smaak, samenstelling en bewerking. Na deze voorronde gaan de beste tien deelnemers door naar finalekeuring op 21 september. De feestelijke uitreiking vindt plaats op de Noordelijke Slagers Manifestatie (NSM) op maandag 2 oktober.

Vakjury

De jury bestaat dit jaar uit: Pierre Wind - Chefkok, tv-presentator en juryvoorzitter, Gertjan Verzijl - Docent SVO vakopleiding food en Edwin Wapenaar van de gelijknamige Slagerij in Vlaardingen en winnaar van 2016.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Slagers kunnen zich inschrijven voor de Grote Grillworsttest 2020

Slagers kunnen zich inschrijven voor de Grote Grillworsttest 2020

Op 5 maart vindt de keuring van de Grote Grillworsttest plaats, de eerste KNS vakwedstrijd van 2020. Slagers kunnen zich hiervoor inschrijven bij de KNS. Vorig jaar won slager Gerard van de Weg van Topslagerij Van de Weg uit het Gelderse Oosterwolde deze wedstrijd.

De VAS is voorbij

De VAS is voorbij

De VAS is weer achter de rug. Als je het mij vraagt, een goede beurs, met prima vakwedstrijden en uitstekende winnaars. Een leuke beurs ook, die ondanks de locatie, toch Amsterdamse gezelligheid kende.

Keurslager Jongmans winnaar Lekkerste Bal Gehakt 2019

Keurslager Jongmans winnaar Lekkerste Bal Gehakt 2019

Slager Jean-Pierre Jongmans van Keurslager Jongmans uit Klundert won de KNS-vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt 2019. Op 5 november kreeg de slager de prijs uit handen van juryvoorzitter Dennis van Dun en tv-presentatrice Corine Boon. Dit gebeurde tijdens de VAS beurs in de Beursfabriek in Nieuwegein.