Seminar Plantaardig en vlees, scheiden of combineren

Expertisecentrum Slagersambacht

Stichting Expertisecentrum Slagersambacht organiseert op 4 februari het seminar 'Plantaardig en vlees, scheiden of combineren'. Dit seminar haakt in op de actuele discussie over vlees. Is de discussie terecht en hoe kan de sector daarmee omgaan?

De sprekers op dit seminar zijn Jos Hugense en Ton Klos van Meatless, Paul van Trigt en Ron Kinkelaar van het Expertisecentrum. Zij gaan in op de discussie rondom vlees, de ontwikkelingen in de vegetarische markt en de technische mogelijkheden van het combineren van vlees en plantaardige grondstoffen. Naast een presentatie over Hybride vleesproducten is er ook een praktijkdemonstratie 'vlees en plantaardig', gegeven door Ton Klos.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor dit seminar op de website van Stichting Expertisecentrum Slagersambacht.

 

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Week zonder Vlees biedt kansen

Week zonder Vlees biedt kansen

Meestal gaat het er hard aan toe in de discussie over wel of geen vlees eten. Vegetariërs lijken vlees eten soms bijna misdadig te vinden en verstokte vleeseters zetten ook de hakken in het zand. Tijdens de Week zonder Vlees afgelopen maart merkte ik eindelijk dat de discussie breder werd. Er was minder emotie en meer constructieve dialoog. Verschillende...

Gist vervangt de koe als eiwitbron

Gist vervangt de koe als eiwitbron

Verreweg de meeste eiwitten halen we uit dierlijk voedsel. Maar vanuit duurzaamheidsoverwegingen zoeken consumenten steeds vaker naar vervangende eiwitbronnen. Alternatieven voor vlees worden populairder, maar de verbouwing van soja, de basis van veel van deze alternatieven, blijkt ook geen klimaatwalhalla op te leveren. Welke andere mogelijkheden zijn...

Plantaardige Filet Americain van De Vegetarische Slager

Plantaardige Filet Americain van De Vegetarische Slager

De Vegetarische Slager introduceert 100 procent plantaardige Filet Americain bij Albert Heijn en Jumbo. Na een lang ontwikkeltraject is het gelukt om deze plantaardige versie van Filet Americain te maken waar ook vleeseters erg enthousiast van worden. Bovendien is het geschikt voor zwangere vrouwen. Petit Paté en Filet Americain Ruim een maand geleden...