Simon van Schaik wint Spareribs Trophy 2016

De Leidse slager Simon van Schaik heeft de beste Spareribs van Nederland. Gisteren werd hij tot winnaar van de Spareribs Trophy 2016 uitgeroepen tijdens het KNS inspiratiecongres in Amersfoort. Marco van Strien uit 's Gravenmoer werd tweede en Slagerij en Traiteur Beerens uit Best legde beslag op de derde plaats.

Hoog niveau

Het niveau was dit jaar erg hoog en de verschillen klein, aldus de jury. Deze bestond dit jaar uit de winnaar van vorig jaar, Marco Jurriëns, SVO-docent Rinus de Rijder en tv-kok Jeremy Vermolen. "Er zijn zoveel punten waar we op letten. Natuurlijk de botsplinters en bloednerven, maar ook het vet, het ras en of de ribben niet te dicht op elkaar zitten, aldus Vermolen.

Het was de eerste overwinning van Simon van Schaik, die al meerdere malen aan de wedstrijd deelnam. "En eigenlijk was ik niet eens 100 procent tevreden toen ze geweest waren. Zijn idee van een volmaakte sparerib: "Niet té gekruid en je moet nog vlees proeven." De winnaar mag op 7 juli de spareribs leveren voor de jaarlijkse barbecue van politiek Den Haag op het Binnenhof.

Eervolle vermelding

De Top 10 van de competitie voor de Spareribs Trophy 2016 werd gecompleteerd door zeven slagers die een eervolle vermelding kregen, bestaande uit een oorkonde en een beker. Dit zijn (in willekeurige volgorde): Keurslager Hermanussen (Overasselt), Partyslagerij Verkoeien (Leunen), Slagerij Van Tilburg (Sliedrecht), Gildeslager De Rooij (Berkel & Roderijs), Slagerij Buth (Ooltgensplaat), Keurslager J.Braamskamp (Rolde) en Keurslager Theo Barten (Almkerk).

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Variëren met wokschotels

Variëren met wokschotels

Van meerdere collega’s hoor ik dat kant-en-klare maaltijden al zorgen voor meer dan de helft van hun omzet. De slagerij wordt steeds meer een maaltijdwinkel. De consument wil kwaliteit en gemak en dat kunnen wij, als ambachtelijke slagers, bieden. Voor dit nummer heb ik een wokschotel gemaakt: eenvoudig te maken, presenteert mooi, een hoge winstmarge...

Smokey shoarmaspies

Smokey shoarmaspies

Epos inspireert de slager met verrassende recepten, zoals dit recept voor Smokey shoarmaspies.

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

Annemarie Heikoop (20) was van plan om met kinderen te gaan werken na haar opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW). Haar bijbaantje bij Keurslagerij Beverdam in Rijssen gooide die plannen om. Annemarie vond het werk in de slagerij zo leuk dat ze er haar fulltimebaan van maakte en sinds september volgt ze ook een opleiding bij SVO vakopleiding food.