Slachthuis Kerkrade failliet

slachthuis_bron: Pixabay

De rechtbank in Maastricht heeft het Slachthuis Kerkrade B.V. failliet verklaard. Er wordt gewerkt aan een doorstart, maar de zeven medewerkers zijn ontslagen. "Het kan zomaar betekenen dat aan bijna negentig jaar ambachtelijk slachten een einde komt", meldt De Limburger.

Het faillissement van Slachthuis Kerkrade werd op 12 november uitgesproken door de rechtbank in Limburg. Als curator is mr M.M.H.J. Rompelberg aangesteld. 

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Faillissement Belgisch slachthuis Qualibeef

Faillissement Belgisch slachthuis Qualibeef

De ondernemingsrechtbank van Luik sprak 27 augustus het faillissement uit over het Belgische slachthuis Qualibeef uit Bastenaken. Het slachthuis heette voorheen Veviba en kwam ongeveer een jaar geleden in het nieuws vanwege valse invriesdata op de etiketten. De tijdelijke bestuurders hopen snel een overnamekandidaat te vinden voor het slachthuis, versnijderij...

Slachthuizen kunnen 9,7 miljoen euro terugkrijgen voor NVWA-controles

Slachthuizen kunnen 9,7 miljoen euro terugkrijgen voor NVWA-controles

Slachthuizen hebben te veel betaald voor de verplichte officiële controles door de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA). Er wordt geschat dat ze ongeveer 9,7 miljoen euro terug kunnen krijgen van het ministerie.

Betere hygiëne in slachthuizen

Betere hygiëne in slachthuizen

De NVWA-naleefmonitor voor slachthuizen moest vooruitgang brengen bij de door schandalen geplaagde vleessector. De hygiëne in de roodvleesbranche is sindsdien op veel punten verbeterd. Aandachtspunten zijn vervuilde karkassen en verontreinigde veevervoermiddelen.