Slager en bierkenner uit Heemstede bekroond voor gezamenlijke worst

22 november 2018

“Beter een goede buur dan een verre vriend”, zeggen Keurslager Peter van der Geest van en Kees Heger van Café de 1ste aanleg uit Heemstede. Deze manier van denken heeft ze een prijs opgeleverd. Ze ontvingen het certificaat ‘Goud met ster’ voor hun bierworst tijdens de Slavakto in Utrecht.

De winkels van Heger en van Der Geest doen het al jaren goed. “Samenwerken op lokaal niveau werpt zijn vruchten af. Kleinschalig ondernemen werkt.”, zeggen zij. Als ‘kroon’ op hun jarenlange samenwerking wilde zij samen iets maken. Hier is de succesvolle bierworst uitgekomen. “Met dit kwalitatieve en unieke product onderscheiden we ons allebei.”, zeggen Van der Geest en Heger. De vakbroeders hebben beide hun vakmanschap in de worst gestopt.

Zuiver en eerlijk

Volgens de slagersvakjury tijdens de Slavakto Wedstrijden in Utrecht was de worst ‘van uitstekende kwaliteit’. Dit zeiden zij naar aanleiding van de geur en smaak, vorm en kleur, structuur en uiterlijk van de worst. “Onze gedroogde worst bevat zuivere en eerlijke ingrediënten en geen toevoegingen. De basis zijn duurzaam voortgebracht vlees en Christine Bier met Saazer hop, witte peper, koriander, foelie en lavas”, zeggen de ambachtslieden.

Andere prijzen

De KNS organiseerde dit jaar ook weer twee productwedstrijden: ‘de lekkerste bal gehakt’ en ‘het perfecte pekelvlees’. De prijs voor de lekkerste bal gehakt is gewonnen door Keurslagerij Marco van Strien uit ’s Gravenmoer. Keurslagerij Jos Smal uit Blokker ging er met de titel voor het perfecte pekelvlees vandoor.

Ook had de Slavakto dit jaar een nieuwe component aan de wedstrijden toegevoegd: ‘Leukste slagerij van Nederland’. Vleesschouwerij Zetten uit Zetten in Gelderland mag die titel een jaar lang voeren.

Altijd op de hoogte blijven?