Slager Jan Ebergen stopt met slagerij

6 augustus 2020

Jan Ebergen gaat stoppen met zijn slagerij. Robbie en Linda Nederkoorn - van Amstel hebben de zaak 1 augustus overgenomen. Jan blijft de komende jaren nog wel betrokken bij de zaak. Ook de naam, Slagerij Ebergen, blijft. Dat meldt het Brabants Dagblad

Slagerij Ebergen is al 65 jaar gevestigd in Lith. In 1955 startten Karel en Riet Ebergen de slagerij. Jan nam later samen met zijn vrouw Maartje het roer over. Hij werkt sinds zijn vijftiende in de zaak en heeft een grote passie voor het slagersvak. "Het is nooit gaan vervelen. Elke dag is anders. Het is altijd leuk, het fijne contact met klanten, een boeiend vak", zegt hij tegen het Brabants Dagblad.

Aan het vlees in de winkel stelt Jan hoge eisen. Hij verkoopt alleen luxe vleesvee wat in Nederland wordt gefokt. Dieren die goede voeding krijgen en een goed leven hebben gehad. Regelmatig gaat Jan zelf naar de boer om zijn vlees uit te zoeken. 

De komende jaren blijft hij de nieuwe eigenaar Robbie Nederkoorn met 'raad en daad' bijstaan. Robbie is geen onbekende voor de slagerij. Hij is een oud-werknemer en leerde het vak bij Slagerij Ebergen. De kinderen van Jan werkten wel in de zaak, maar hadden niet de ambitie om deze over te nemen. Jan vindt dit "een mooie oplossing en is er blij mee", vertelt hij aan het Brabants Dagblad.

Bron: Brabants Dagblad / Slagerij Ebergen

Altijd op de hoogte blijven?