Slager Jan Geilings maakt de Lekkerste Brabantse Aspergeham

Vlees+_asperge

Het aspergeseizoen ging 5 april officieel van start. Voor de beste ham bij de asperges moet je naar West-Brabant. Keurslager J.A. Geilings won namelijk eerder dit jaar de zesde editie van 'De Lekkerste Brabantse Aspergeham'. De andere finalisten waren Slagerij Dennis van de Ven uit Schijndel en Thomas Koppens Vleeswaren uit Someren.

Slager Jan Geilings was erg blij met de winst. “Tot nu toe heeft er nog nooit een slager uit West-Brabant in de finale gestaan, en al vijf keer is de wedstrijd dan ook door een Oost-Brabantse slager gewonnen. Dus vond ik het extra leuk om dit jaar met de eerste prijs naar huis te mogen.” De slagerij heeft vestigingen in Tholen, Hoogerheide en Bergen op Zoom. Als winnaar kreeg Geilings een trofee en oorkonde. De slager mag deze een jaar lang in de vestiging in Bergen op Zoom hangen.

Een deskundige vakjury keurde alle inzendingen van Brabantse vakslagers. De winnende ham werd geprezen om zijn goede smaak en het mooie vetrandje. "Een uitmuntende begeleider van asperges", aldus het juryrapport.

Naast de Lekkerste Brabantse Aspergeham werd er ook gestreden om de Brabantse Aspergewijn 2018 en het Aspergerestaurant 2018. Een jury koos Weingut August Ziegler van Tire Bouckon tot De Brabantse Aspergewijn 2018. Het Aspergerestaurant 2018 is Gasterij Krabbedam uit Someren.

  •  

Reactie toevoegen

 
Lees ook
RCC tikt Wakker Dier op de vingers

RCC tikt Wakker Dier op de vingers

De Reclame Code Commissie (RCC) heeft Wakker Dier op de vingers getikt voor de eet-geen-dierendag campagne. De commissie noemt de claim van deze campagne, dat als 'iedereen nou een dag geen vlees eet, dat je dan 500.000 dieren spaart', misleidend en oneerlijk. De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) diende de klacht in bij de RCC. "Goed,...

ZOUT versus ZOUT

ZOUT versus ZOUT

Mineraal zout is waarschijnlijk de meest toegepaste hulpstof in de slagerij en de vlees(waren)industrie. Ons traditionele keukenzout heeft verschillende namen; de chemische naam is natriumchloride (NaCl), maar het kent ook andere namen die iets zeggen over de herkomst zoals zeezout, mijnzout of steenzout. Maar ook bestaat er kleurzout (colorozo). Door...

Stunten met vlees voor meer dierenwelzijn

Stunten met vlees voor meer dierenwelzijn

Deze week staat in het teken van het Beter Leven Keurmerk. Supermarkten brengen van 22 tot en met 28 oktober diervriendelijke producten extra onder de aandacht. Foodlog vroeg supermarkten wat zij bijdragen aan de landelijke Beter Leven Week. Door Hasna Chelhi - Foodlog De Beter Leven Week is een initiatief van de Dierenbescherming....