Slager ontwikkelt de Active-Cooling-E-Bike

1 mei 2018

Slager Erwin Mertens is de beste beenhouwer van België. Maar dat is niet zijn enige talent. Hij presenteerde 26 april de eerste actief gekoelende fiets, de Active-Cooling-E-Bike in Foodhal De Smidse in Leuven. De innovatieve slager wil de fiets gebruiken voor bestellingen en als mini-marktwagen voor vlees op evenementen.

Mertens kwam op het idee door de invoering van het circulatieplan in Leuven, zo vertelt hij aan HLN. Door het circulatieplan mogen auto's of bestelwagen niet altijd overal komen. Met de fiets kan dit wel. De slager kwam tot de ontdekking dat er wel fietsen bestonden met een geïsoleerde bak, maar geen fietsen die onderweg koelen. En dus ging Mertens zelf aan de slag. Samen met marktwagenbouwer Paul Valkenaers en de hightech van Bert Mallaerts van Servicekoel maakte hij van een fiets van Radkutsche Musketier de eerste Active-Cooling-E-Bike.

Al vier jaar lang mag Mertens zich de beste beenhouwer van België noemen. De Landsbond der Beenhouwers en het ministerie van KMO's verkoos hem tot Eerste Beenhouwer van België in de Meesterschapswedstrijd. Ook zijn gedroogde ham en zwarte pensen werden verkozen tot de beste van het land. Deze en andere ambachtelijke slagersproducten zijn verkrijgbaar in zijn Culinaire Slagerij De Kapblok in Heverlee. De slager heeft een tweede winkel in de Foodhal De Smidse in Leuven.

Altijd op de hoogte blijven?