Slager Piet van der Vooren Leids vakman van 2018

Leids vakman van 2018

Slager Piet van der Vooren werd eind november verkozen tot Leids vakman van 2018. Hij kreeg bijna 30 procent van ongeveer tweeduizend stemmen. Kapper Eric eindigde op de tweede plaats, Friese Bakker Us Bertus werd derde.

Slagerij Piet van der Vooren

De slager is ontzettend trots op de titel. Op Facebook vinden de klanten van Slagerij Piet van der Vooren het logisch dat de slager de titel mee naar huis nam. Zo zegt Facebook gebruiker Alie Teske: "Wij wisten het allang, maar nu weet iedereen het. Een hele mooie beloning voor hard werken."

Bekijk hier het promotiefilmpje van de slager

Vakmanschap

Hoewel de verkiezing begon als een idee voor de presentatie van het nieuwe bier van Stadscafé Van der Werff werd het volgens het Leids Dagblad omarmd door de genomineerden en de politiek. Wethouder van economie Yvonne van Delft reikte de prijs uit en had veel lovende woorden voor de ondernemers. "Jullie kunnen echt iets", zei ze. "Ik kan voornamelijk kletsen, maar jullie maken iets, geven Leiden een gezicht. Dat heeft de stad nodig."

De verkiezing werd door de aanwezigen gezien als een manier om het vakmanschap uit de dragen. Zowel de wethouders als de genomineerden hopen ook jongeren enthousiast te maken voor hun vak. "Alle andere kandidaten hebben natuurlijk ook gewoon een retemooi vak", zegt winnaar Piet van der Vooren in het Leids Dagblad. "Nu maar hopen dat jongeren er ook lucht van krijgen en beseffen dat achter een computer zitten ook niet alles is."

De verkiezing Leids Vakman 2018

Horecagroep Leiden organiseerde deze verkiezing dit jaar voor het eerst. Ze stelden een shortlist op waarna het publiek kon stemmen. Vanwege het succes van deze eerste editie verwachten ze komend jaar een tweede editie te kunnen organiseren. 

Reactie toevoegen

 
Dossiers