Slager verwerkt varken op rockmuziek

Slager Dennis van de Ven (Foto Henk Riswick)

Foto: Henk Riswick

Slager Dennis van de Ven leverde een bijzondere bijdrage aan het festival Schijndel aan Zee. Op het  podium verwerkte hij op het ritme van het rocknummer ‘Bad to the bone’ een varken. Achteraf plaatste hij het filmpje op social media en dat leidde tot veel reacties.

Van de Ven koos voor deze actie om zijn vak, het slagersambacht, te laten zien en promoten. Op de beat hakte hij het varken aan stukken. Uiteindelijk stond de slager een uur op het podium en verwerkte zowel het varken als een runddeel. De 270 aanwezigen konden tussen door vragen stellen en het vlees ging voor hen op de barbecue.

Reacties social media

Het filmpje dat Van de Ven na afloop op social media zette riep veel reacties op. Vleesliefhebbers konden de actie wel waarderen. Ze prezen de slager en zijn vakmanschap. “De slager als rockster”, reageerde iemand op Facebook, “Geweldig. Passie spat er vanaf.” Anderen twijfelden of dit nu de juiste manier was om vlees en het slagersvak te promoten en tot slot waren er de dierenliefhebbers en vergetariërs die het afkeurden.

De slager staat achter zijn actie, laat hij aan het AD weten. “Als ik gewoon een lezing had gehouden en wat had laten zien, was er niets aan de hand geweest. Door de muziek en lampen erbij kreeg het een andere impact. Misschien had dat achterwege moeten blijven. Maar het is amper een minuut van een veel langer filmpje.”

Ambachtelijke slagerij Dennis van de Ven

Op zijn zestiende startte Van de Ven met het slagervak bij slagerij Gebr. Van der Steen in Schijndel. Deze zaak  nam hij vijftien jaar later over, de start van Ambachtelijke slagerij Dennis van de Ven. Hij heeft een grote passie voor zijn vak en verkoopt bijna uitsluitend vlees en vleeswaren. “Want ik ben slager.” In de toonbank ligt uitsluitend lokaal vlees. Zo haalt hij zijn koeien bij de boer een kilometer verderop.

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Variëren met wokschotels

Variëren met wokschotels

Van meerdere collega’s hoor ik dat kant-en-klare maaltijden al zorgen voor meer dan de helft van hun omzet. De slagerij wordt steeds meer een maaltijdwinkel. De consument wil kwaliteit en gemak en dat kunnen wij, als ambachtelijke slagers, bieden. Voor dit nummer heb ik een wokschotel gemaakt: eenvoudig te maken, presenteert mooi, een hoge winstmarge...

Smokey shoarmaspies

Smokey shoarmaspies

Epos inspireert de slager met verrassende recepten, zoals dit recept voor Smokey shoarmaspies.

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

Annemarie Heikoop (20) was van plan om met kinderen te gaan werken na haar opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW). Haar bijbaantje bij Keurslagerij Beverdam in Rijssen gooide die plannen om. Annemarie vond het werk in de slagerij zo leuk dat ze er haar fulltimebaan van maakte en sinds september volgt ze ook een opleiding bij SVO vakopleiding food.