Slagerij Jan de Rooij wint Arnhem Rookworststad

Slagerij Jan de Rooij uit Berkel en Rodenrijs kwam zaterdag 13 oktober als beste uit de bus bij Arnhem Rookworststad. Al zijn ingezonden producten werden bekroond met goud met ster en daarom mocht hij de bronzen rookworst mee naar huis nemen. De slager is ‘supertrots op dit resultaat’, zo meldt hij op Facebook. Nathan Burggraaf bezette de tweede plaats. De KNS innovatie en inspiratieprijs ging naar Gildeslager Zumbrink uit Cothen met zijn product Stamppot Rollade.

Winnaars

Dit jaar werd voor het eerst een prijs uitgereikt voor de beste rookworst van een leerling. Van de vijf inzendingen was Hylke Dummer van Gildeslager van Egmond het beste. De overige categorie winnaars waren:

  • Rookworst fijn: Slagerij Kastelein uit Diepenheim
  • Rookworst Grof: Gildeslager van Egmond uit Arnhem
  • Rookworst speciaal: Slagerij van Asch uit Soest
  • De magerste en lekkerste rookworst: Keurslagerij Horst uit Epe met vetpercentage van 8,7 procent

De compleet overzicht van alle winnaars en bekroonde producten is terug te vinden op de site van Arnhem Rookstad.

Arnhem Rookworststad

Arnhem Rookworststad is de grootste vakwedstrijd voor Gelderse rookworst en innovatieve rookworstproducten. Voor deze 44e editie zonden 110 slagers en worstmakers in totaal 280 producten in. Een vakjury onder leiding van Paul van Trigt keurde 28 september alle producten op uiterlijk en aanzien, vorm en kleur, aanzien snijvlak en structuur, geur en smaak, consistentie en innovatie. Naast van Trigt zaten Ron Kinkelaar, Gjalt Landman, Jan van der Hek, Andre Hermsen (De Weerd), Hans Walraven en Jacques Rijk in de jury.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Vreugde en verdriet

Vreugde en verdriet

Elke dag met plezier naar je werk; ik denk weleens dat het slagersvak één van de mooiste beroepen ter wereld is. Maar ja, wie ben ik? Wij ‘vakidioten’ kijken door een soort roze bril naar ons beroep, wij vinden alles mooi aan ons vak. Of we nu moeten uitbenen, worst maken, toonbank vullen of klanten helpen; het maakt ons eigenlijk niet uit.

Coronacrisis leidt tot extra service

Coronacrisis leidt tot extra service

De consumentenbehoefte verandert razendsnel, als gevolg van het coronavirus. Slagers merken dat uiteraard ook en spelen hier massaal op in door bestel- en bezorgmogelijkheden te bieden.

Slagers kunnen zich inschrijven voor de Grote Grillworsttest 2020

Slagers kunnen zich inschrijven voor de Grote Grillworsttest 2020

Op 5 maart vindt de keuring van de Grote Grillworsttest plaats, de eerste KNS vakwedstrijd van 2020. Slagers kunnen zich hiervoor inschrijven bij de KNS. Vorig jaar won slager Gerard van de Weg van Topslagerij Van de Weg uit het Gelderse Oosterwolde deze wedstrijd.