Slagerij Jan de Rooij wint Arnhem Rookworststad

22 oktober 2018

Slagerij Jan de Rooij uit Berkel en Rodenrijs kwam zaterdag 13 oktober als beste uit de bus bij Arnhem Rookworststad. Al zijn ingezonden producten werden bekroond met goud met ster en daarom mocht hij de bronzen rookworst mee naar huis nemen. De slager is ‘supertrots op dit resultaat’, zo meldt hij op Facebook. Nathan Burggraaf bezette de tweede plaats. De KNS innovatie en inspiratieprijs ging naar Gildeslager Zumbrink uit Cothen met zijn product Stamppot Rollade.

Winnaars

Dit jaar werd voor het eerst een prijs uitgereikt voor de beste rookworst van een leerling. Van de vijf inzendingen was Hylke Dummer van Gildeslager van Egmond het beste. De overige categorie winnaars waren:

  • Rookworst fijn: Slagerij Kastelein uit Diepenheim
  • Rookworst Grof: Gildeslager van Egmond uit Arnhem
  • Rookworst speciaal: Slagerij van Asch uit Soest
  • De magerste en lekkerste rookworst: Keurslagerij Horst uit Epe met vetpercentage van 8,7 procent

De compleet overzicht van alle winnaars en bekroonde producten is terug te vinden op de site van Arnhem Rookstad.

Arnhem Rookworststad

Arnhem Rookworststad is de grootste vakwedstrijd voor Gelderse rookworst en innovatieve rookworstproducten. Voor deze 44e editie zonden 110 slagers en worstmakers in totaal 280 producten in. Een vakjury onder leiding van Paul van Trigt keurde 28 september alle producten op uiterlijk en aanzien, vorm en kleur, aanzien snijvlak en structuur, geur en smaak, consistentie en innovatie. Naast van Trigt zaten Ron Kinkelaar, Gjalt Landman, Jan van der Hek, Andre Hermsen (De Weerd), Hans Walraven en Jacques Rijk in de jury.

Altijd op de hoogte blijven?