Slagerij Joep Schürmann sluit de deuren na 110 jaar

Joep Schurmann

De Maastrichtse Slagerij Joep Schürmann gaat sluiten. Na 110 jaar gaan op 26 april de deuren definitief dicht. Dat meldt De Limburger. Slager Joep Schürmann staat dan 45 jaar in deze slagerij.

Schürmann is de derde generatie die aan het roer stond van deze ambachtelijke slagerij. Hij kreeg de liefde voor het slagersvak met de paplepel ingegoten. Geboren boven de slagerij hielp hij als klein jongetje van acht al mee in de slagerij met het rondbrengen van bestellingen. Hij volgde de slagersopleiding en nam het roer over. Als slager combineerde hij het oude ambacht met moderne techniek. In zijn jaren als slager zag hij de omslag in consumentengedrag. De nadruk kwam steeds meer op gemak te liggen.

De slagerij heeft een atelier waar alle vleesspecialiteiten bereid worden. Hier bevinden zich een vleesverwerkingsruimte, worstenmakerij en warme keuken. Alle producten worden door het team van 'Meisterhanden' gemaakt. Tot de specialiteiten behoren veel typisch Maastrichtse Vleeswaren, zoals hoofdkaas ('huidvleis'), kalfspastei ('kaafspestei') en speenvarken in gelei ('speebak'). Ook in de keuken worden authentieke Limburgse gerechten bereid zoals konijn op Maastrichtse wijze ('knien in 't zoer'), tête de veau ('kaafsvleis in temattesajs') en Limburgse ham in mosterdsaus ('limburgs sjinkske in mosterdsajs').

Tot 26 april kunnen klanten nog van de ambachtelijke vleesspecialiteiten van Slagerij Joep Schürmann genieten.

Reactie toevoegen