Slagerij Konijn verkoopt vlees met 'drie sterren beter leven'-keurmerk

10 oktober 2019
Foto: Pixabay

Slagerij Konijn uit Den Helder verkoopt sinds september 2019 alleen nog rund-, kalfs- en varkensvlees met het  'drie sterren beter leven'-keurmerk van de Dierenbescherming. De slagerij is een van de eerste slagers van Nederland die dit doet. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Dierenwelzijn wordt steeds belangrijker voor consumenten. Ze eten bewuster en willen vlees eten van dieren die een goed leven hebben gehad. Slager Frank Konijn denkt daarom dat de tijd rijp is om volledig over te gaan op diervriendelijker vlees. Hij heeft drie jaar gewerkt om dit keurmerk te krijgen. "Er zijn maar weinig boeren die driesterren vlees kunnen bieden", vertelt hij aan het Noordhollands Dagblad. "De vijver is nog klein". 

Het rundvlees van de slager is afkomstig van twee primitieve rassen: de Black Angus en Limosine runderen en kalveren. Beiden grazen het hele jaar in natuurgebieden, de Black Angus in de Schoorlse duinen, de limosine runderen in het natuurgebied Hindeloopen. Het varkensvlees komt van de Livar varkens.

Alleen het kippenvlees van de slager is geen driesterrenvlees, en heeft maar één ster beter leven. Dat komt volgens de slager door de markt. "Driesterrenkip is 20 euro de kilo duurder. Zover is de consument nog niet. Maar ook dat zal in de toekomst vast veranderen" denkt de slager.

Bron: Noordhollands Dagblad

Altijd op de hoogte blijven?