Slagerij Lantinga Nederlands kampioen bij Confrérie des Chevaliers

22 april 2019

Slagerij Lantiga was begin april de grote winnaar bij La Confrérie des Chevaliers du Goûte Andouille de Jargeau en mag zich Nationaal Kampioen noemen. "Wij zijn supertrots op dit resultaat. Het is een eer om deze prijs te winnen en een absolute kroon op ons werk", zegt eigenaar Bert-Jan Lantinga in De Stentor.

De vakwedstrijd van de Confrérie bestond uit verschillende rubrieken zoals droge worstsoorten, smeerbare worst, gekookte en rauwe ham, paté en terrines, grill- en barbecueworsten en kant-en-klaar gerechten. Lantinga deed met tien producten mee in vijf categorieën.

Alle inzendingen werden gekeurd door een internationale vakjury op een groot aantal aspecten zoals kleur, smaak, snijvlak, zenen en mooie darm. Lantinga kreeg van de Nederlandse inzendingen uiteindelijk de hoogste beoordeling en werd Nationaal Kampioen. Keurslagerij Pieter Verhoeven kreeg de tweede plaats en Slagerij Kusters werd derde.

Aan de internationale wedstrijd deden slagers uit Italië, Denemarken, België, Duitsland, Engeland en Frankrijk mee. Het team van Fleischerei Kaeding uit Duitsland won de internationale titel. Ook de nummers twee en drie, Metzgerei Budesheim en Metzgerei Georg, kwamen uit Duitsland. 

Slagers die in 2020 willen deelnemen aan deze wedstrijd kunnen zich hiervoor al aanmelden op de website van La Confrérie des Chevaliers du Goûte Andouille de Jargeau

 

Altijd op de hoogte blijven?