Slagerij Marlet toont geschiedenis met tijdelijke tentoonstelling

13 april 2021 Redactie Vlees

In 2019 vierde Slagerij Marlet het 125-jarig bestaan. Dit was de aanleiding voor de familie om het archief uit te zoeken en oude attributen te restaureren. Alles is nu te bekijken in een tijdelijke tentoonstelling op de oude locatie van de slagerij in Driebergen-Rijsenburg.

De tentoonstelling is opzet door Fons Marlet en zijn zoon Gerard. Het laat de geschiedenis van Slagerij Marlet zien. Van het begin in 1894 tot en met het 100-jarig bestaan in 1994. De locatie is Traay 194 in Driebergen-Rijsenburg, de oude locatie van Slagerij Marlet. Hier opende Slagerij Marlet in 1926 en was daar tot een aantal jaar geleden gevestigd.

In verband met corona is de tentoonstelling alleen te bezichtigen na het maken van een afspraak met Fons Marlet (0343-531581). Hierbij worden de geldende (hygiëne)richtlijnen in acht genomen.

Slagerij Marlet is niet meer in handen van familie Marlet. De ambachtelijke slagerij is overgenomen door Anne Kramer. Hij opende in 2017 een nieuwe vestiging in Zeist. Daarnaast is er nog steeds een vestiging in Driebergen-Rijsenburg. 

 

 

Altijd op de hoogte blijven?