Slagerij Pinckaers wint Beste Worstmaker en Traiteur van het jaar 2023

Worstmaker en traiteur 2023 Pinckaers_Uw Slager en Worstenmakersgilde

Tijdens het jaarevent van Uw Slager en Het Worstmakersgilde op 23 januari won Slagerij Pinckaers uit Eijsden zich zowel de titel Beste Worstmaker als Traiteur van het jaar 2023.

“De jury heeft heel veel lekkere en goede producten voorbij zien komen”, reageert de slager op de winst. “Als je vervolgens genomineerd bent voor de titel, is dat een groot compliment voor de kwaliteit van de producten die je als slager maakt!”

Drie keuringsronden

Meer dan 150 slagerijen deden afgelopen jaar mee de voorjaars- en najaarskeuringen en zonden een groot aantal worstmakerij- en traiteurproducten in. “Tijdens de keuringen beoordelen we de producten op vele vaktechnische aspecten, waarbij we de consument centraal stellen”, vertelde hoofdkeurmeester Jos Pinckaers.

“Naast dat de keuringen winnaars opleveren, is het bovenal fijn dat alle slagers objectieve feedback over hun producten ontvangen waarmee ze hun producten op nog hoger niveau kunnen brengen”, vulde Albert-Peter Veldkamp van Uw Slager aan.

Winnaars

Alle genomineerden kregen de afgelopen weken nogmaals een bezoek. Daarbij werden bij elke slager nog zes extra producten opgehaald voor een laatste keuringsronde. Deze allesbeslissende ronde bepaalde de regiokampioenen en de landelijke winnaars. Dit jaar gingen beide landelijke titels naar Slagerij Pinckaers. Hieronder de regiokampioenen.

Regionale winnaars Worstmaker van het jaar 2023

  • Zuid Holland, Zeeland, Utrecht: Slagerij Mourik – Krimpen a/d IJssel
  • Noord Holland: Uw Slager Langendijk - Hoorn
  • Brabant, Limburg: Slagerij Pinckaers - Eijsden
  • Groningen, Friesland, Drenthe: Hoeksma, de lekkerste slager – Wolvega
  • Gelderland, Overijssel: Slagerij Kastelein – Diepenheim

Regionale winnaars traiteur van het jaar

  • Zuid Holland, Zeeland, Utrecht: Slagerij van Es – Utrecht
  • Noord Holland : Uw Slager Broersen – ’t Veld
  • Brabant, Limburg: Slagerij Pinckaers – Eijsden
  • Groningen, Friesland, Drenthe: Uw Slager Wip – Hallum
  • Gelderland, Overijssel: Uw Slager Aalders – Ulft

Het Worstmakersgilde en Uw Slager in 2023

Sinds 2021 werken de leden van Het Worstmakersgilde en Uw Slager nauw samen. 2023 staat in het teken van nog meer inhoud geven aan keuringen, en van diverse bijeenkomsten en kennissessies. Op die manier kunnen aangesloten slagerijen maximaal profiteren van het delen en verdiepen van kennis, om die te kunnen inzetten in hun bedrijfsvoering.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Variëren met wokschotels

Variëren met wokschotels

Van meerdere collega’s hoor ik dat kant-en-klare maaltijden al zorgen voor meer dan de helft van hun omzet. De slagerij wordt steeds meer een maaltijdwinkel. De consument wil kwaliteit en gemak en dat kunnen wij, als ambachtelijke slagers, bieden. Voor dit nummer heb ik een wokschotel gemaakt: eenvoudig te maken, presenteert mooi, een hoge winstmarge...

Smokey shoarmaspies

Smokey shoarmaspies

Epos inspireert de slager met verrassende recepten, zoals dit recept voor Smokey shoarmaspies.

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

Annemarie Heikoop (20) was van plan om met kinderen te gaan werken na haar opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW). Haar bijbaantje bij Keurslagerij Beverdam in Rijssen gooide die plannen om. Annemarie vond het werk in de slagerij zo leuk dat ze er haar fulltimebaan van maakte en sinds september volgt ze ook een opleiding bij SVO vakopleiding food.