Slagerij de Ridder stopt na 102 jaar

Vlees+_Slagerij de Ridder

Slagerij de Ridder is de enige slagerij in de Zaanstreek die uitsluitend scharrel en biologisch vlees verkoopt. Hier komt mogelijk een einde aan. Eigenaar Wim Stuifbergen kan vanwege zijn gezondheid niet veel langer doorwerken. Daarom staat het pand van de slagerij te koop op Funda.

In 1916 stichtten vader en zoon de Ridder de slagerij aan de Zuiddijk in Zaandam. Kleinzoon Hans was de derde generatie die in de winkel stond. Na 88 jaar familie De Ridder nam Wim Stuifbergen in 2004 de winkel over van Hans. Hij was geen familie, maar werkte al wel 7 jaar in de slagerij. Hans de Ridder was zijn leermeester.

Stuifbergen doet bijna alles zelf. Van het uitbenen tot het maken van producten. Uit de eigen worstmakerij en rokerij komen de zelfgemaakte worst en vleeswaren. En met succes. Op 11 oktober 2016 won Stuifbergen tijdens de Nationale Slagerswedstrijden goud voor de gegrilde beenhammetjes, kipgrillworst, kiphammetjes en paardenworst. De metworst werd beloond met goud met ster.

Voorlopig blijft de winkel, in afwachting van de verkoop, nog open. Stuifbergen hoopt dat het pand wordt overgenomen door een andere slager. Als dit niet gebeurd dan valt na 102 jaar het doek voor de Zaanse Slagerij.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
ZOUT versus ZOUT

ZOUT versus ZOUT

Mineraal zout is waarschijnlijk de meest toegepaste hulpstof in de slagerij en de vlees(waren)industrie. Ons traditionele keukenzout heeft verschillende namen; de chemische naam is natriumchloride (NaCl), maar het kent ook andere namen die iets zeggen over de herkomst zoals zeezout, mijnzout of steenzout. Maar ook bestaat er kleurzout (colorozo). Door...

Liefde voor vlees

Liefde voor vlees

In de horeca ontstond Jochen Diekerhofs culinaire liefde voor vlees. “Ik kon in mijn kookschool in Laren nog steeds niet de energie kwijt die ik aan vlees wil geven”, aldus de ondernemer. Daarom begon hij eerst een scharrelslagerij en is nu samen met zijn compagnon Kees Zagt eigenaar van een vleesgroothandel. Slagerij Omdat Diekerhof in...

Praktijkopleiders bepalen succes student

Praktijkopleiders bepalen succes student

Het opleiden van slagerijmedewerkers doen wij als SVO vakopleiding food niet alleen. De praktijkopleider in de slagerij heeft een minstens zo’n belangrijke rol. Hij of zij ziet de medewerker dagelijks en is elke dag bezig met lesgeven. Een praktijkopleider is dan ook bepalend voor het succes van een slagerijstudent. Op zoek naar een rolmodel De...