Slagerij van Asch wint Bronzen Rookworst 2020

22 oktober 2020

Slagerij van Asch uit Soest won de wedstrijd Arnhem Rookworststad 2020 en mag de Bronzen Rookworst mee naar huis nemen. Naast de hoofdprijs mocht de slagerij ook de beker voor de rubriek fijn en grof meenemen. "Wat zijn we trots op onze worstmaker", meldt de slager op Facebook.

De KNS Inspiratie/Innovatieprijs was Slagerij Smit voor zijn inzending ‘salade filet saucisse fumee’. Slager Bles uit Wehl mag zich kampioen Beste en lekkerste Magere Rookworst van Nederland noemen met zijn rookworst met een vetpercentage van 14.6 procent. In 2019 won hij deze categorie ook al. En tot slot is Slagerij van Egmond uit Arnhem reservekampioen.

Coronamaatregelen

Arnhemrookworststad vond dit jaar voor de 46e keer plaats. Vanwege de coronamaatregelen verliep deze editie anders dan voorgaande jaren. Het was zelfs enige tijd onzeker of de wedstrijd dit jaar wel plaats kon vinden. De prijsuiteiking zag er vanwege corona ook anders uit. Alleen de rubriekskampioenen kregen hun prijzen uitgereikt in Hotel van der Valk in Duiven. De bekers worden naar alle winnaars gebracht. 

Arnhem Rookworststad

 

Bij Arnhem Rookworststad staan vakmanschap en productkwaliteit centraal. Dit jaar werden er 264 producten ingezonden, waarvan 23 innovaties. Er deden 114 slagers mee, 20 meer dan vorig jaar. Waaronder elf SVO-studenten die voor de eerste keer deelnamen. 

Vakjury

De jury keurde alle producten en lette daarbij op hierbij op uiterlijk en aanzien, vorm en kleur, aanzien snijvlak en structuur, geur en smaak, consistentie en innovatie. De jury stond evenals voorgaande jaren weer onder leiding van Paul van Trigt. Verder bestond de jury uit Ron Kinkelaar, Gjalt Landman, Jan van der Hek, Andre Hermsen (De Weerd), Hans Walraven en Jacques Rijk van de afdeling Vaktechnologie is namens Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). De KNS sponsort deze vakwedstrijd om het ambacht en vakmanschap in de branche te onderstrepen.

Altijd op de hoogte blijven?