Topslagerij Van de Weg maakt beste grillworst

Grote Grillworsttest 2019

Vorig jaar finalist en in 2019 de winnaar. Topslagerij Van de Weg uit het Gelderse Oosterwolde is uitgeroepen tot winnaar van de Grote Grillworsttest 2019. De jury vond deze grillworst ‘perfect in balans met een heerlijke vlees- en grillsmaak en lekker gekruid’.

De jury bestond dit jaar uit voorzitter Hugo Kennis, bekend tv-kok bij RTL 4 en 24Kitchen; Han Braamkamp, winnaar in 2018; Keurslager Nathan Burggraaf van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht; en Wouter van der Veen, branche-erkende Meesterslager. De juryleden moesten zo’n honderd grillworsten proeven en beoordelen op ‘uitwendig aanzien en kleur’, ‘aanzien snijvlak en inwendige kleur’, ‘geur en smaak’ en ‘samenstelling en consistentie’.

Op de tweede plaats eindigde Slagerij Martin Meijer uit Lekkerkerk en Slagerij Jan de Rooij uit Berkel-Rodenrijs werd derde. De wedstrijd wordt jaarlijks door de KNS georganiseerd.

 De overige finalisten kregen een eervolle vermelding:

  • Bergerslag Keurslager, Staphorst
  •  Ambachtelijke Slagerij H.H. Duijn, Santpoort Noord
  • Kwaliteitsslagerij Jos Huisman, Deventer
  • Sandersvers, Enschede
  • Slagerij Bas Ultee, Oudewater
  • Uw slager Marco Veenema, Soest
  • Frank en Marleen van der Zande Keurslager, Halsteren

Hugo Kennis hield een bevlogen betoog voor de slagersbranche. Hij merkt in zijn tv-optredens steeds meer bemoeienis van de overheid. “Ik heb geen carte blanche meer. Er wordt bepaald wat voor soort gerechten er op bepaalde dagen bereid moeten worden. Van zeven naar twee dagen vlees eten is de doelstelling.”

Toch is Kennis optimistisch, want hij denkt dat de Nederlandse consument daar nog niet aan toe is. “Die is in de war, want er zijn zo veel keurmerken en labels dat kiezen lastig is. De slager kan het verhaal over het vlees vertellen, een supermarkt niet.” Daar ligt dus de kracht van de slager. Hugo Kennis was net als in 2018 juryvoorzitter van de Grote Grillworsttest. “Het was een eer dit te mogen doen.”

 

 

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Finalisten Grote Grillworsttest 2019

Finalisten Grote Grillworsttest 2019

De eerste KNS-vakwedstrijd is gestart. Gisteren, 24 januari, keurde de vakjury bijna 100 inzendingen voor de Grote Grillworsttest. Elke grillworst werd uitgebreid bekeken en uiteindelijk selecteerde de jury tien finalisten. 12 februari maakt de jury bekend welke slager de beste grillworst maakt. De jury bestaat dit jaar uit Hugo Kennis, tv-kok...

Inschrijving voor de Grote Grillworsttest geopend

Inschrijving voor de Grote Grillworsttest geopend

Ieder jaar organiseert de KNS de Grote Grillworsttest. Slagers en worstenmakers kunnen zich weer inschrijven voor deze vakwedstrijd. Vorig jaar won Keurslager Braamskamp uit Rolde deze wedstrijd. Vanwege de winst zit slager Han Braamskamp dit jaar in de jury. Samen met tv kok en worstliefhebber Hugo Kennis en Nathan Burggraaf, gecertificeerd...

Keurslager Braamskamp wint Grote Grillworsttest 2018

Keurslager Braamskamp wint Grote Grillworsttest 2018

Keurslager Braamskamp uit Rolde won 8 februari de Grote Grillworsttest 2018. Slager Han Braamskamp kreeg de bijbehorende prijs uit handen van 24-Kitchen chef én juryvoorzitter Hugo Kennis in het Van der Valk Hotel Leusden-Amersfoort. ”Deze worst is zeer verfijnd en heeft een lekkere vleessmaak. Een grillworst die volledig in balans is”, aldus de jury...