Slagerij Van Kraaij Leukste Slagerij van Nederland

5 november 2019

Op de VAS-beurs in Nieuwegein streden tien slagers uit Nederland in finale battles om de titel Leukste Slagerij van Nederland. Slagerij van Kraai uit Schaik was uit eindelijk de beste en mocht de eerste prijs in ontvangst nemen.

Tv-presentatrice Corine Boon was de hele dag aanwezig om de diverse onderdelen te presenteren en begeleiden. Uiteindelijk bleven drie slagerijen over die in een video en op de bühne zich moesten presenteren. Slagerij van Kraai belandde op de eerste plaats. Ambachtelijke Slager Traiteur Valkenburg uit de gelijknamige plaats werd tweede en Keurslager Kuenen uit Ruurlo werd derde.

De Leukste Slagerij van Nederland werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Tijdens de eerste ronde, van 16 september tot en met 11 oktober, kon het publiek online stemmen op hun favoriete slagerij. Hieruit kwamen twaalf provinciewinnaars naar voren. Zij gingen samen met de vier beste nummers twee door naar de finale op de VAS-beurs. Hier moesten de teams verschillende opdrachten uitvoeren waarin zij hun creativiteit en vakmanschap kunnen laten zien. 

Altijd op de hoogte blijven?