Slagerij Verburg slacht zelf in eigen slachterij

25 juli 2018

De ambachtelijke Slager Verburg in Kortgene is de enige slagerij op het Zeeuwse Noord-Beveland. Aan het roer staan Cor en Corine Verburg. Cor slacht zelf in de eigen slachterij met EG-keurmerk. “De dieren moeten een goed en gezond leven hebben gehad. Een leven als vroeger”, vertelt hij. “De runderen, varkens, lammeren en kippen verwerken wij volgens de moderne normen. Met verse en biologische ingrediënten.”

Slager Verburg

De slager koopt het liefst dieren uit de buurt, zoals het Noord-Bevelam van schapenfokkerij Oosterstein en Limousin-runderen van Boerderij Noordhoek. In het slachten zit niet het meeste werk voor de slager Cor. “Het uitbenen en verwerken is veel meer werk”, vertelt hij. Cor verwerkt de geslachte dieren tot allerlei soorten vlees en vleeswaren, zoals lamsbout, braadstuk, rookvlees, ham en verschillende soorten worst.

Schapenfokkerij Oosterstein.

Jaarlijks verwerkt Cor zo'n 250 lammeren. Hij gaat regelmatig langs bij fokker Guus de Regt van schapenfokkerij Oosterstein. Op deze fokkerij in Kats zorgen ruim 600 fokschapen het hele jaar voor nageslacht. Cor selecteert zelf de lammeren voor de slacht. Zijn voorkeur gaat uit naar lammeren van drie à vier maanden oud. Die geven volgens Cor het beste vlees. Het vlees van de lammeren heeft het Zeker Zeeuws keurmerk.

Kwaliteit en ambacht

Corine staat in de winkel en verkoopt het vlees. Daarnaast is ze een goede gastvrouw. Ze biedt proeverijen van vleeswaren aan, en bedenkt en bereidt de gerechten. De slagerij van de familie Verburg is een echte dorpsslager, maar wel een die met de tijd meegaat. De kwaliteit en het ambacht staan hierbij altijd centraal. Cor: “We vertellen een simpel verhaal: goed dierenwelzijn, een korte keten en lekker vlees.”

Wilt u meer weten over Cor en Corine Verburg en hun ambachtelijke slagerij op Noord-Beveland? Lees dan het complete artikel in Vlees+, editie 3-2018. Nog geen abonnee? Sluit dan hier een abonnement af.

Altijd op de hoogte blijven?