Slagerijen Kaldenberg - Ambachtelijke slagerij in het groot

Kaldenberg 5_foto: Henk Riswick

Van een kleine slagerij in Herwijnen, groeide Slagerijen Kaldenberg in Vuren (Gld) in 60 jaar uit tot het huidige bedrijf dat ruim 200.000 kilogram vlees per week verwerkt voor foodservice, horeca en de institutionele markt. “De vraag naar een goed stuk vlees groeit.”

De oorsprong van het familiebedrijf ligt in Herwijnen. Oprichter Piet Kaldenberg sr. begon in 1959 met zijn vrouw een ambachtelijke slagerij met kruidenierswinkel. Dat liep uitstekend en in de daaropvolgende jaren werden de activiteiten uitgebreid. In 1970 werd de winkel verplaatst van de dijk naar het dorp en kwam er een uitbreiding met filialen. Het bedrijf groeide naar een slagerij met meerdere winkels in de Betuwe.

Kaldenberg bouwde drie jaar geleden een gloednieuw, duurzaam pand langs de A15 in Vuren...

Meer weten over Slagerijen Kaldenberg? Lees dan het complete artikel online of in Vlees+ 6-2019. Nog geen abonnee? Sluit nu een voordelig introductieabonnement af voor maar € 49,99 ex BTW voor het eerste jaar. Abonneer nu!

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Europese bescherming voor vlees van Vlaams rood rund

Europese bescherming voor vlees van Vlaams rood rund

De rode runderen horen bij West-Vlaanderen. De flinke runderen zijn goed zichtbaar in het landschap en het vlees is een geliefd product in de Belgische gastronomie. Eerder werd dit vlees als erkend als West-Vlaams streekproduct. Nu krijgt het ook Europese bescherming.

Impressie van de VAS 2019

Impressie van de VAS 2019

Op 4 en 5 november stond de Beursfabriek in Nieuwegein in het teken van de VAS 2019, de vakbeurs voor de slagersbranche. Vlees+ maakte een verslag voor iedereen die er niet bij kon zijn (of nog eens terug wil kijken).

Laat je inspireren op de VAS in Nieuwegein

Laat je inspireren op de VAS in Nieuwegein

De Beursfabriek in Nieuwegein is op 4 en 5 november de nieuwe locatie van de VAS-beurs. Op het laatste moment kon de beurs niet plaatsvinden in Food Center Amsterdam en moest de beursorganisatie naar een andere locatie op zoek. En dat is gelukt. Het thema van de beurs blijft onveranderd: Vlees is een geschenk.