Slagerijen Kaldenberg - Ambachtelijke slagerij in het groot

Kaldenberg 5_foto: Henk Riswick

Van een kleine slagerij in Herwijnen, groeide Slagerijen Kaldenberg in Vuren (Gld) in 60 jaar uit tot het huidige bedrijf dat ruim 200.000 kilogram vlees per week verwerkt voor foodservice, horeca en de institutionele markt. “De vraag naar een goed stuk vlees groeit.”

De oorsprong van het familiebedrijf ligt in Herwijnen. Oprichter Piet Kaldenberg sr. begon in 1959 met zijn vrouw een ambachtelijke slagerij met kruidenierswinkel. Dat liep uitstekend en in de daaropvolgende jaren werden de activiteiten uitgebreid. In 1970 werd de winkel verplaatst van de dijk naar het dorp en kwam er een uitbreiding met filialen. Het bedrijf groeide naar een slagerij met meerdere winkels in de Betuwe.

Kaldenberg bouwde drie jaar geleden een gloednieuw, duurzaam pand langs de A15 in Vuren...

Meer weten over Slagerijen Kaldenberg? Lees dan het complete artikel online of in Vlees+ 6-2019. Nog geen abonnee? Sluit nu een voordelig introductieabonnement af voor maar € 49,99 ex BTW voor het eerste jaar. Abonneer nu!

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Barbecueseizoen op volle toeren

Barbecueseizoen op volle toeren

Nu we aan huis gekluisterd zijn, biedt buiten eten een prettige afleiding. Zodra het even kan, gaat de barbecue aan. Nieuwe recepten en gerechten zijn daarbij zeer welkom. De slager kan helpen om origineel, lekker en voordelig te barbecueën en om daarbij een horeca-ervaring te evenaren.

De 'vleesweters' van Slagerij Van der Meer uit Castricum

De 'vleesweters' van Slagerij Van der Meer uit Castricum

De vleesweters noemen ze zichzelf. Bij Slagerij Van der Meer uit Castricum staan puur vlees en ambacht centraal. Met workshops en het actief aanbieden van vergeten vlees etaleert eigenaar Joost van der Meer zijn vakkennis. “We willen laten zien dat we echte slagers zijn.”

Avo inspireert slagers met streetfood, vegan & BBQ

Avo inspireert slagers met streetfood, vegan & BBQ

Voor de derde keer organiseerden Ron Kuipers en Martijn Lelsz een AVO-seminar – ditmaal over streetfood, veganistische producten en bbq’s. Zowel ambachtelijke slagers, groothandelaren als de industrie waren vertegenwoordigd op 3 en 4 maart in de fabriek in Osnabrück.