Slagers kunnen zich inschijven voor Lekkerste Bal Gehakt 2020

11 juni 2020
Foto: KNS

Slagers kunnen zich weer inschrijven voor de Lekkerste Bal Gehakt. De keuring vindt op donderdag 10 september plaats. Vorig jaar won Jean-Pierre Jongmans van Keurslager Jongmans uit Klundert deze vakwedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Slagers.

De bal gehakt is een populair product bij de slager. Daarom organiseert KNS elk jaar deze wedstrijd. Alle inzendingen worden gekeurd door een vakjury. Dit jaar bestaat deze uit branche erkende meesterslager Wouter van de Veen, de winnaar van vorig jaar Jean-Pierre Jongmans, en Hans de Goeij van de gelijknamige slagerij en keurmeester Stichting Expertisecentrum Slagersambacht. 

Keuring

De jury let bij de keuring op het aanzien aan de buitenkant, het snijvlak, kleur en geur, consistentie en natuurlijk smaak. Elke deelnemer ontvangt een juryrapport. Er is nog geen datum bekend voor de prijsuitreiking. Deze zou plaatsvinden tijdens de Noordelijke Slagers Manifestatie, maar dit event gaat vanwege het coronavirus niet door. 

KNS-Vakwedstrijd

Slagers die willen deelnemen aan deze wedstijd kunnen zich hiervoor inschrijven op de website van KNS.

De Lekkerste Bal Gehakt is een van de drie vakwedstrijden die KNS jaarlijks organiseerd. De Grote Grillworsttest werd dit jaar gewonnen door Slagerij de Bruin. KNS heeft de Spareribs Throphy 2020 afgelast vanwege het coronavirus.

Altijd op de hoogte blijven?