Slagers kunnen zich inschrijven voor de meesterproef

meesterslager

De eerste vier slagers die vorig jaar startten met het afleggen van de meesterproef van Stichting Meestertitels Slagersbranche zijn klaar. Zij horen 15 maart of ze zich meesterslager mogen gaan noemen. De nieuwe groep start in mei. Slagers kunnen zich hier nu voor aanmelden.

De meesterproef die de slagers af moeten leggen bestaat uit drie onderdelen: vers vleesbewerking, ondernemerschap & communicatie en worstmakerij & traiteur. Na het tweede onderdeel bleven er twee kandidaten over. Dit zijn Dennis van Dun van Slagerij Van Roessel uit Waalwijk en Wouter van de Veen van Slagerij Wout van de Veen uit Ederveen. Zij horen 15 maart of zij de titel branche erkende meesterslager mogen dragen.

Alleen voor topslagers

Iedere gediplomeerde slager kan zich inschrijven als kandidaat voor de meesterproef. De Stichting Meestertitels Slagersbranche vraagt om topslagers met een gedegen opleiding, kennis en kunde van het ambacht/slagersvak, werkervaring en een eigen zaak of de functie chef/ bedrijfsleider. Slagers die bijvoorbeeld betrokken zijn bij innovatie van producten, opleiden van nieuwe slagers en/of mee doen aan vakwedstrijden.

Wat houdt de meesterproef in?

De meestertitel ‘branche erkende meesterslager’ is de hoogst haalbare titel in de branche. De meesterproef test slagers met praktijk- en theorieopdrachten op de volgende onderdelen:

  • Praktijk (worstmakerij, traiteur, vers vleesbewerking)
  • Vakkennis
  • Ondernemersvaardigheden
  • Sociale en communicatievaardigheden
  • Intake

Slagers die zich opgeven doorlopen eerst de intake. Op basis daarvan bepaalt de Commissie Meesterproef of de slager kan starten met de meesterproef. Kandidaten die (nog) niet aan de vereisten voldoen krijgen een advies van de commissie met daarin de punten waaraan ze nog moeten werken.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Topslager Peter van Berkel luistert naar zijn klanten

Topslager Peter van Berkel luistert naar zijn klanten

Topslager Peter van Berkel startte in 2014 met zijn slagerij in winkelcentrum Lindenburg aan de rand van Roosendaal. In vier jaar tijd wist de slager zijn omzet ruimschoots te verdubbelden. Het leveren van kwaliteit en aandacht voor de klant speelde hierbij een belangrijke rol. Topslager Peter van Berkel De slagerij van Van Berkel is aangesloten...

Kandidaten voor pilot Meesterverkoper gezocht

Kandidaten voor pilot Meesterverkoper gezocht

Na de titel meesterslager komt er ook een persoonlijke titel voor het verkooppersoneel in de slagerij. Zij moeten de titel Meesterverkoper gaan behalen. Binnenkort gaat hiervoor een pilot van start. De werkgroep zoekt hiervoor twee kandidaten. Meesterverkoper Het is de bedoeling dat deze twee kandidaten een of alle onderdelen van het programma 'Meesterverkoper'...

Tweede groep slagers start met Meesterproef

Tweede groep slagers start met Meesterproef

Dennis van Dun en Wouter van de Veen behaalden 15 maart als eerste slagers de meestertitel. Half mei ging de tweede groep slagers van start. Herman Ter Weele van slagerij Ter Weele, Arno de Best van Gildeslagerij De Best en Johan van Uden van Chateaubriand Heemstede hebben het eerste onderdeel, vers vleesbewerking, afgerond. De meesterproef De meestertitel...