Slagers kunnen zich inschrijven voor Confrérie des Chevaliers 2019

Confrerie des Chevaliers

Slagers kunnen zich tot en met 9 februari aanmelden voor de internationale vakwedstrijd Confrérie des Chevaliers du Goûte Andouille de Jargeau. De keuringen van de ingezonden producten vinden plaats op 16 en 17 februari. De winnaars van de internationale, nationale en rubrieksprijzen worden op 6 april bekend gemaakt tijdens een diner-dansant.

Jaarlijks nemen zo'n tweehonderd slagers uit heel Europa deel. Zij strijden om een internationale of nationale prijs. In 2018 won Vleesboerderij Boot uit Kerkwerve de Nederlandse titel.

De wedstrijd

Om kans te maken op een titel moeten de deelnemers in minimaal vijf van de verschillende rubrieken met twee producten per rubriek hebben deelgenomen. Een internationale vakjury keurt alle inzendingen op een groot aantal aspecten zoals kleur, smaak, snijvlak, zenen en mooie darm. Naast de titels kunnen producten ook bekroond worden met goud, zilver of brons.

De rubrieken zijn:

 • A. Verduurzaamde worstsoorten, snijdbaar
 • B. Verduurzaamde worstsoorten, smeerbaar
 • C. Gedroogde en/of gerookte rauwe vleeswaren
 • D. Gekookte, gegrilde en/of gebraden vleeswaren.
 • E. Patés of terrines
 • F. Leverworstsoorten
 • G. Gekookte worstsoorten en vleespastei, bloedworst, zult
 • H. Barbecueworst
 • I.  Grillworst
 • J. Conserven en kant-en-klare producten
 • X. Innovatief product (deze categorie telt in het overall kampioenschap).

Confrérie des Chevaliers du Goûte Andouille de Jargeau

De Franse Kamer van Koophandel richtte in 1970 de Confrérie des Chevaliers du Goûte Andouille de Jargeau op om de kwaliteit en reputatie van de Franse worst andouille, die werd gemaakt in het dorpje Jargeau, te verbeteren.

Om de andouille in het buitenland te promoten ontstond de Nederlandse dochter­confrérie genaamd ‘Grand-Bailliage des Pays-Bas’. Deze begon met het organiseren van vakwedstrijden voor slagers. Wereldwijd heeft de Confrerie 4500 leden. 

 

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Spareribs Trophy 2019 voor Keurslagerij William Hermanussen

Spareribs Trophy 2019 voor Keurslagerij William Hermanussen

Keurslagerij en Catering William Hermanussen won gisteravond 24 juni de Spareribs Trophy 2019. Hij kreeg de trofee uit handen van juryvoorzitter René Pluijm tijdens het KNS Inspiratiecongres. Slager William Hermanussen was dolblij. “Voor de tweede keer hebben wij deze vakwedstrijd gewonnen. Wij zijn dan ook super trots, dat we onszelf nu weer de winnaar...

Inschrijving Spareribs Trophy 2019 geopend

Inschrijving Spareribs Trophy 2019 geopend

Binnenkort gaat de Spareribs Trophy van start.  Slagers kunnen zich inschrijven voor deze vakwedstrijd. Vorig jaar won Slagerij van Tilburg deze prijs.

Slagerij Lantinga Nederlands kampioen bij Confrérie des Chevaliers

Slagerij Lantinga Nederlands kampioen bij Confrérie des Chevaliers

Slagerij Lantiga was begin april de grote winnaar bij La Confrérie des Chevaliers du Goûte Andouille de Jargeau en mag zich Nationaal Kampioen noemen. "Wij zijn supertrots op dit resultaat. Het is een eer om deze prijs te winnen en een absolute kroon op ons werk", zegt eigenaar Bert-Jan Lantinga in De Stentor. De vakwedstrijd van...