Slagers kunnen zich inschrijven voor Confrérie des Chevaliers 2019

Confrerie des Chevaliers

Slagers kunnen zich tot en met 9 februari aanmelden voor de internationale vakwedstrijd Confrérie des Chevaliers du Goûte Andouille de Jargeau. De keuringen van de ingezonden producten vinden plaats op 16 en 17 februari. De winnaars van de internationale, nationale en rubrieksprijzen worden op 6 april bekend gemaakt tijdens een diner-dansant.

Jaarlijks nemen zo'n tweehonderd slagers uit heel Europa deel. Zij strijden om een internationale of nationale prijs. In 2018 won Vleesboerderij Boot uit Kerkwerve de Nederlandse titel.

De wedstrijd

Om kans te maken op een titel moeten de deelnemers in minimaal vijf van de verschillende rubrieken met twee producten per rubriek hebben deelgenomen. Een internationale vakjury keurt alle inzendingen op een groot aantal aspecten zoals kleur, smaak, snijvlak, zenen en mooie darm. Naast de titels kunnen producten ook bekroond worden met goud, zilver of brons.

De rubrieken zijn:

 • A. Verduurzaamde worstsoorten, snijdbaar
 • B. Verduurzaamde worstsoorten, smeerbaar
 • C. Gedroogde en/of gerookte rauwe vleeswaren
 • D. Gekookte, gegrilde en/of gebraden vleeswaren.
 • E. Patés of terrines
 • F. Leverworstsoorten
 • G. Gekookte worstsoorten en vleespastei, bloedworst, zult
 • H. Barbecueworst
 • I.  Grillworst
 • J. Conserven en kant-en-klare producten
 • X. Innovatief product (deze categorie telt in het overall kampioenschap).

Confrérie des Chevaliers du Goûte Andouille de Jargeau

De Franse Kamer van Koophandel richtte in 1970 de Confrérie des Chevaliers du Goûte Andouille de Jargeau op om de kwaliteit en reputatie van de Franse worst andouille, die werd gemaakt in het dorpje Jargeau, te verbeteren.

Om de andouille in het buitenland te promoten ontstond de Nederlandse dochter­confrérie genaamd ‘Grand-Bailliage des Pays-Bas’. Deze begon met het organiseren van vakwedstrijden voor slagers. Wereldwijd heeft de Confrerie 4500 leden. 

 

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Finalisten Grote Grillworsttest 2019

Finalisten Grote Grillworsttest 2019

De eerste KNS-vakwedstrijd is gestart. Gisteren, 24 januari, keurde de vakjury bijna 100 inzendingen voor de Grote Grillworsttest. Elke grillworst werd uitgebreid bekeken en uiteindelijk selecteerde de jury tien finalisten. 12 februari maakt de jury bekend welke slager de beste grillworst maakt. De jury bestaat dit jaar uit Hugo Kennis, tv-kok...

Inschrijving voor de Grote Grillworsttest geopend

Inschrijving voor de Grote Grillworsttest geopend

Ieder jaar organiseert de KNS de Grote Grillworsttest. Slagers en worstenmakers kunnen zich weer inschrijven voor deze vakwedstrijd. Vorig jaar won Keurslager Braamskamp uit Rolde deze wedstrijd. Vanwege de winst zit slager Han Braamskamp dit jaar in de jury. Samen met tv kok en worstliefhebber Hugo Kennis en Nathan Burggraaf, gecertificeerd...

Keurslagerij Marco van Strien wint Lekkerste Bal Gehakt

Keurslagerij Marco van Strien wint Lekkerste Bal Gehakt

Keurslagerij Marco van Strien won tijdens de Slavakto op 6 november de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt 2018. Keurslager Hesy uit Goirle belandde op de tweede plaats. De derde plaats ging naar Keurslagerij Jongmans uit Klundert. Een geheel Brabants podium dus. Slager Marco van Strien: “In 2013 werden we ook al tweede en in 2014 hebben...