Slagers kunnen zich inschrijven voor Lekkerste Bal Gehakt 2019

25 juli 2019
Foto: Koos Groenewold

De KNS gaat weer op zoek naar de slager die de beste klassieke gehaktbal maakt. De inschrijving voor de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt 2019 is nu geopend. Vorig jaar won slager Marco van Strien deze wedstrijd.

Dit jaar vindt er maar één keuring plaats. Deze vindt plaats op 26 september. De vakjury bestaat dit jaar uit branche erkende meesterslager Dennis van Dun, de winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt 2018 Marco van Strien, en Pepijn Putman van de gelijknamige slagerij en keurmeester Stichting Expertisecentrum Slagersambacht. Zij keuren alle inzendingen en letten daarbij op het aanzien aan de buitenkant, het snijvlak, kleur en geur, consistentie en natuurlijk de smaak. 

De winnaar wordt 5 november op de VAS in Amsterdam bekend gemaakt. Slagers die willen deelnemen aan deze vakwedstrijd kunnen zich hiervoor aanmelden op de website van de KNS. Hier vind je ook de spelregels.

De Lekkerste Bal Gehakt is een van de drie vakwedstrijden die de KNS ieder jaar voor slagers organiseert. De andere twee wedstrijden vonden eerder dit jaar plaats. De Grote Grillworsttest 2019 werd gewonnen door Topslager Van de Weg en de winnaar van de Spareribs Trophy 2019 was Keurslagerij en Catering William Hermanussen.

Altijd op de hoogte blijven?