Spar, DekaMarkt en Hoogvliet stappen over op Beter Leven kip

Kippen_Bohdan Chreptak/Pixabay

Foto: Bohdan Chreptak/Pixabay

Supermarktketens Spar, DekaMarkt en Hoogvliet stappen over op Beter Leven kip. Voor het einde van 2023 draagt al het kippenvlees in de schappen minimaal één ster Beter Leven. Dat maakt Wakker Dier bekend met een persbericht. 

Met het besluit van deze supermarktketen gaan bijna alle Nederlandse supermarkten over op kip met minimaal één ster Beter Leven. Volgens Wakker Dier blijft alleen Boni nog over. "Prachtig dat al deze supermarkten meedoen", zegt Anne Hilhorst van Wakker DIer in het persbericht. "Dit maakt echt het verschil voor miljoenen kippen."

Kippen met één Beter Leven-ster van de Dierenbescherming krijgen meer ruimte en daglicht in de stal. Ze groeien langzamer, in een gezonder tempo. De dieren kunnen in een overdekte uitloop naar buiten, met frisse lucht en ruimte om te scharrelen.

 

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Indonesian shaslick

Indonesian shaslick

Epos inspireert de slager met verrassende recepten, zoals dit recept voor Indonesian shaslick.

Pulled chicken broodje

Pulled chicken broodje

Degens inspireert de slager met lekkere en bijzondere recepten. Bijvoorbeeld dit recept voor Pulled chicken broodje.

‘Onze klanten houden net zomin van gesjoemel als wij’

‘Onze klanten houden net zomin van gesjoemel als wij’

In juli 2020 startte de Europese campagne ‘Onze kip! Kip van hoge kwaliteit met Europese garanties’ gestart. Daarom blikken we terug op de VAS-beurs afgelopen november waar het goede verhaal van kip en gevogelte te zien en te proeven was. Vandaag het laatste deel van de rondvraag 'Kip met een verhaal' met Foodimpuls en Keurslagerij Jan van Leeuwen.