Stoervlees.com maakt van iedereen een thuisslager

Stoervlees-300x200

Stoervlees.com is een initiatief van meesterslager Melis de Waard. Deze ambachtelijke online winkel levert eerlijk en duurzaam vers vlees. De online slager levert rund- en  varkensvlees. Daarnaast organiseert Stoervlees.com workshops bij consumenten thuis.

De Waard: “We willen eerlijk vlees en hebben minder tijd. En we willen thuis lekker en bewuster kunnen koken. Stoervlees.com speelt in op die behoefte.” Om verspilling tegen te gaan, verwerkt Stoervlees,com het hele rund of varken.

Iers rundvlees

Het Ierse rundvlees komt van een extensieve veehouderij. Dit betekent dat deze runderen bijna altijd buiten zijn, natuurlijke producten eten. Ook krijgen ze geen antibiotica als het niet nodig is en geen groeibevorderaars. Het varkensvlees heeft het Beter Leven Keurmerk van de dierenbescherming.

Thuisslager

Het vlees wordt zo voorbewerkt dat het eenvoudig te snijden is of in zijn geheel bereid kan worden. Vanaf de leveranciers is de consument direct de laatste schakel en dus eigenlijk de ‘slager’. Het vlees komt direct van de slachterij en is niet ingevroren geweest.

Workshop

Om de kneepjes van het slagersvak aan te leren, organiseert Stoervlees.com ook workshops bij consumenten thuis. In de workshop komen de theoretische begrippen van het vlees aan bod. Ook leren deelnemers hoe ze een mes moeten aanzetten, en alles over het verdelen, splitsen en portioneren van het vlees.

  •  

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Genomineerden Worstenmakerij en Traiteur van het jaar bekend

Genomineerden Worstenmakerij en Traiteur van het jaar bekend

De Gildeslager reikt maandag 21 januari weer de prijzen ‘Worstmakerij van het jaar’ en ‘Traiteur van het jaar’ uit. De nominaties zijn inmiddels bekend. 21 januari vindt ook de jaarvergadering plaats. Ambacht, inspiratie, verbinding en kennisdeling staan centraal bij De Gildeslager. Om specifieke vakkennis te borgen, kwaliteit...

RCC tikt Wakker Dier op de vingers

RCC tikt Wakker Dier op de vingers

De Reclame Code Commissie (RCC) heeft Wakker Dier op de vingers getikt voor de eet-geen-dierendag campagne. De commissie noemt de claim van deze campagne, dat als 'iedereen nou een dag geen vlees eet, dat je dan 500.000 dieren spaart', misleidend en oneerlijk. De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) diende de klacht in bij de RCC. "Goed,...

Delen

Delen

Veel mensen gaan anders eten. Eten neemt langzaam een andere vorm aan in ons leven, vooral in de weekeinden en tijdens de feestdagen. Wij willen steeds meer delen en niet alleen via Facebook, instagram of Twitter. Maar ook als wij met elkaar eten en drinken. Wij praten over de meest mooie smaken, van biertjes in plaats van pils en zelfs van alcoholvrije...