'Stoppen was voor ons geen optie'

Slagerij Diepeveen_foto Naomi Heidinga_1

Bijna twee jaar geleden legde een brand het bedrijfspand van Slagerij Diepeveen in Herveld in de as. Ondanks deze enorme tegenslag twijfelden de broers Jan en Kees Diepeveen geen moment: ze wilden door. Maandenlang draaiden ze in een noodvoorziening. In november vorig jaar was de nieuwbouw af. Geen groot openingsfeest vanwege corona, maar de vreugde was er niet minder om.

Slagerij Diepeveen is een familiebedrijf. Jan en Kees Diepeveen zijn in de voetsporen van hun vader getreden. De keuze lag voor de hand; de broers wilden niets anders. En ook de nieuwe generatie dient zich al aan. De drie zonen van Kees en zijn vrouw Thea, die ook in het bedrijf werkt, willen het bedrijf later overnemen. “Met de nieuwbouw kunnen ze er zo weer dertig jaar tegenaan”, aldus Jan.

Het was een enorme schok, die zondag in mei, toen hun bedrijf grotendeels door brand werd verwoest. “Hier stond een honderd jaar oude boerderij, met rieten daken. In een half uurtje was het bekeken.” Ook het naastgelegen woonhuis ging in vlammen op. Dezelfde middag maakten de broers de keuze om door te gaan. “Stoppen was geen optie.”

De steun vanuit de omgeving, maar ook van meerdere leveranciers deed hen goed. “De burgemeester kwam die zondag langs om zijn steun te betuigen, en we werden door allerlei leveranciers gebeld. Ze kwamen dezelfde dag nog kijken wat we nodig hadden.” Dankzij het snelle schakelen van alle leveranciers en de medewerking van de gemeente kon de winkel donderdag weer open. In een noodvoorziening. “Onze winkel is twee dagen per week geopend, op donderdag en vrijdag. We wilden daarom graag voor donderdag weer alles hebben draaien.”

Meer weten over slagerij Diepeveen? Lees dan het complete artikel online of in Vlees+ 2-2021. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af op Vlees+ en betaal het eerste jaar slechts € 49,99 excl btw.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Variëren met wokschotels

Variëren met wokschotels

Van meerdere collega’s hoor ik dat kant-en-klare maaltijden al zorgen voor meer dan de helft van hun omzet. De slagerij wordt steeds meer een maaltijdwinkel. De consument wil kwaliteit en gemak en dat kunnen wij, als ambachtelijke slagers, bieden. Voor dit nummer heb ik een wokschotel gemaakt: eenvoudig te maken, presenteert mooi, een hoge winstmarge...

Smokey shoarmaspies

Smokey shoarmaspies

Epos inspireert de slager met verrassende recepten, zoals dit recept voor Smokey shoarmaspies.

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

Annemarie Heikoop (20) was van plan om met kinderen te gaan werken na haar opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW). Haar bijbaantje bij Keurslagerij Beverdam in Rijssen gooide die plannen om. Annemarie vond het werk in de slagerij zo leuk dat ze er haar fulltimebaan van maakte en sinds september volgt ze ook een opleiding bij SVO vakopleiding food.