Streeckgenoten: lokale vleeswaren bij Albert Heijn

16 mei 2017

De beste en meest populaire vleeswaren uit de streek krijgen plek in de schappen van Albert Heijn-winkels. De supermarkt gaat vleeswaren als 'Woenselse Berliner' en 'Limburgs gebakken pastei' verkopen onder het label ‘Streeckgenoten’. Voorlopig gebeurt dit alleen in de winkels in Limburg, Brabant en Zeeland en online. Later dit jaar volgen andere regio’s.

Streeckgenoten

De ambachtelijke vleeswaren van 'Streeckgenoten' zijn producten met een jarenlange historie, en gemaakt volgens traditioneel familierecept. Slager Theo Beerens uit Eindhoven kende als zesjarige al het recept voor ‘Woenselse Berliner’. "Jonge als ge het mar nie verder vertelt" zei zijn oma. De berliner is nu in de Brabantse Albert Hein verkrijgbaar.

Keurslager Rob van Velzen uit Zeeland geeft met gefilterd Oosterscheldewater een nieuwe smaak aan de Zeeuwse boerenham. Zijn ‘Scheldelander’ is bij Albert Heijn winkels in Zeeland verkrijgbaar. Slager Jack Keulen verkoopt zijn specialiteit ‘Limburgs gebakken pastei’ in de Limburgse winkels. Zijn familieslagerij maakt dit recept al vijftig jaar op dezelfde unieke manier.

  •  

Altijd op de hoogte blijven?