SVO vakopleiding food verhuist naar Markthal in Rotterdam

markthal-pixabay

De Rotterdamse opleidingslocatie van SVO vakopleiding food verhuist naar de Markthal in dezelfde stad. De opleider verlaat na 10 jaar de locatie aan de Schiekade. “We waren op zoek naar een inspirerende nieuwe locatie in Rotterdam en we zijn heel blij met onze plek in de Markthal”, zegt Rinus de Rijder, onderwijsmanager van SVO.

“Het is ons doel om te zorgen dat onze opleidingen naadloos aansluiten bij de praktijk", vervolgt Rinus. "Zodat studenten de vaardigheden leren waar bedrijven om zitten te springen. De Markthal is een van de meest inspirerende foodlocaties van Nederland en is daarom een ideale locatie om onze opleidingen te geven.”

In de Markthal geeft SVO vanaf komend schooljaar foodbrede opleidingen, waaronder mbo-fastserviceopleidingen. Ook de studenten van de voltijds mbo-opleiding Generation Food gaan hier lessen volgen. “In de Markthal komt de hele foodwereld samen”, zegt De Rijder. “Hier vind je de nieuwste producten en trends op het gebied van food. Rotterdammers en bezoekers komen hier voor de ultieme foodbeleving. Onze studenten biedt dit volop kansen om te leren, nog creatiever te gaan denken en inspiratie op te doen. Vanuit de klas stappen ze zo de wereld van food binnen.”

Fastserviceopleidingen groeien

De nieuwe locatie past bij de ambities van SVO. De fastserviceopleidingen groeien stevig en in de Markthal heeft SVO meer mogelijkheden om uit te breiden. Niet alleen met de fastservice, maar op termijn ook met andere foodopleidingen. De locatie wordt ingericht met alle benodigdheden voor innovatief, praktijkgericht vakonderwijs, waaronder een compleet uitgeruste moderne keuken.

“Niet alleen wij en onze studenten zijn blij met de nieuwe Markthal-locatie”, zegt De Rijder. “Ook onze Rotterdamse partners, zoals leerbedrijven en vmbo-opleidingen, zijn enthousiast. Medewerkers van bedrijven en vmbo-leerlingen kunnen zo nog makkelijker doorstromen naar een mbo-vakopleiding in food.” 

SVO vakopleiding food is een landelijke opleider voor vakmensen in de foodsector en biedt mbo-opleidingen voor deeltijd- en voltijdsstudenten. SVO heeft opleidingslocaties in heel Nederland.

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

Annemarie Heikoop (20) was van plan om met kinderen te gaan werken na haar opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW). Haar bijbaantje bij Keurslagerij Beverdam in Rijssen gooide die plannen om. Annemarie vond het werk in de slagerij zo leuk dat ze er haar fulltimebaan van maakte en sinds september volgt ze ook een opleiding bij SVO vakopleiding food.

‘Leren van fouten helpt om een goede slager te worden’

‘Leren van fouten helpt om een goede slager te worden’

Max Koning (25) wist op zijn vijftiende al dat hij slager wilde worden, maar dat hij nu al zijn eigen slagerij zou hebben was onverwachts. Max rondde alle slagersopleidingen van SVO vakopleiding food af en is sinds vorig jaar eigenaar van Keurslagerij Max Koning in Blokker.

'Van weekendhulp tot mede-eigenaar slagerij’

'Van weekendhulp tot mede-eigenaar slagerij’

Op zijn vijftiende begon Koen Jager (29) aan de mbo 2-opleiding Productiemedewerker slagerij van SVO vakopleiding food. Dat ging niet vanzelf en zijn familie en vrienden zagen hem de handdoek al in de ring gooien. Maar Koen zette door, en met succes: hij rondde ook de twee vervolgopleidingen van SVO af en is nu mede-eigenaar van de slagerij waar hij...