Ter Marsh wint Lekkerste Burger op de Horecava 2020

16 januari 2020

Op de Horecava vonden ook dit jaar weer de Lekkerste wedstrijden plaats. Sinds 1984 gaat de organisatie op zoek naar de lekkerste producten om de creativiteit van de Nederlandse horeca een kwaliteitsimpuls te geven. Hamburgerbar Ter Marsh won de Lekkerste Burger.

De Lekkerste burger vond plaats op 13 januari. Chef Rohini Atwaroe van Ter Marsch & Co won deze wedstrijd met ‘The Gojira’. Dit is een Koreaanse burger geserveerd op een Aziatische steambun met een patty van dry aged rib eye en Japanse Wagyu vlees. De burger is belegd met zoetzure mini komkommer en mini bok choy, bulgogi pulled pork en geroosterde buikspek, rode ui, yuzu manuka honing, gochujang saus en nori cassava chips. De pulled pork is gestoofd in een bulgogi marinade, een zoete complexe saus, en in de Yuzu Iki Beer, dat voor een zuurtje en bitter zorgt. Gochujang is een gefermenteerde soja bonen pasta, dat ervoor zorgt dat er een umami smaak ontstaat vanwege het fermentatie proces.

"Met het behalen van deze prijs bewijst Ter Marsch & Co dat ze nog steeds tot de beste burgerspecialisten van Nederland behoren", laat de burgerbar weten in een persbericht. Ter Marsch & Co won deze prijs al eens in 2015.

Andere Lekkerste wedstrijden-winnaars

Naast de Lekkerste hamburger waren er nog andere wedstrijden. Zo won Ferry van Dalen de Lekkerste maaltijdsalade. Hij maakte een Beef & Tabouleh-maaltijdsalade. De jury prees de salade vanwege de verfijnde ingrediënten, smaken en opmaak. 

Het Lekkerste lunchgerecht on the move werd voor het tweede jaar op rij gewonnen door Talal Hasan van Comptoir Libanais in Utrecht. Hij maakte 'Second Chance': een tortillawrap gevuld met onder andere kip, halloumi, tomaat en rode peper.

Michelle de Bruijn van Spare Rib Express Den Haag West won Lekkerste Hamburgermenu. Arrie Stomp van Sabrosa maakte De Lekkerste Wintersoep. En de Caribbean Party van Mireille van de Berg van Bistrot Centraal won het Lekkerste Lunchgerecht Catering.

Altijd op de hoogte blijven?