Lam

Texelse boeren verkopen lamsvlees online

7 juli 2020

Lamsvlees van Texel is een bekend product en ligt meestal niet in de Nederlandse supermarkten.  Daarom is vereniging Schapeneiland Texel een samenwerking aangegaan met Grutto, bekend van de website Koopeenkoe.nl. Hierdoor kunnen de boeren het lamsvlees door heel Nederland verkopen.

Vereniging Schapeneiland Texel is op initiatief van de gemeente Texel opgericht. De gemeente vreest dat het aantal schapen op het eiland hard gaat dalen. Dat zou slecht zijn voor onder meer het toerisme. De oprichting van de vereniging moet dit tegengaan. De lammeren op Texel worden onder de beste omstandigheden gehouden. De schapen van het Texelaar ras blijven minimaal 100 dagen in de wei en groeien op bij de moeder. De dieren worden op Texel geboren en geslacht.

Webshop

Het vlees van de lammeren is nu via Koopeenkoe.nl in heel Nederland verkrijgbaar. Hiervoor wordt het vlees van kop tot staart verwerkt. De verkoop gaat via crowdbutching, dat betekent dat de dieren eerst verkocht worden, voordat deze worden geslacht. Zo gaat er niks van het waardevolle vlees verloren. Deze werkwijze past goed bij de vereniging, waar kwaliteit en duurzaamheid ook hoog in het vaandel staan.

Consumenten kunnen via de website speciale pakketten voor de barbecue kopen. Het pakket bevat onder andere een lamsrack, lamskoteletten, lamsgigot, hamburgers en merguez worstjes.

 

Altijd op de hoogte blijven?