‘Tijd nu wel rijp voor hybride vlees’

Tot nog toe flopte vlees dat deels is verdund met plantaardige eiwitten keer op keer. Consumenten wilden er niet aan en vonden het nep en minderwaardig. Toch herintroduceert fabrikant Enkco dit najaar hybride vlees op de markt. Ook Schouten Europe en Lactotrade zien kansen in deze markt.

Hybride vlees

De 'pioniers van toen' staan weer te trappelen om hybride vlees op de markt te brengen, meldt de LevensmiddelenKrant. In een interview leggen de pioniers uit waarom hybride vlees nu wel een succes gaat worden: consumenten snappen inmiddels waarom ze minder vlees moeten eten. Nu weten ze dat het goed is en vinden ze het juist niet minderwaardig meer.

Lees ook:

Universiteit Wageningen werkt aan plantaardige biefstuk (7 maart 2017)

  •  
  •  

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Slagers oriënteren zich op vegetarische producten

Slagers oriënteren zich op vegetarische producten

Op een dinsdagmiddag in januari is het bomvol in de werkplaats van Slagerij Van Asch in Soest. Met een specifieke reden: de slagers van Gelderblom oriënteren zich op vegetarische producten.

Meer vlees, meer concurrentie en nog ‘duurzamer’ ook

Meer vlees, meer concurrentie en nog ‘duurzamer’ ook

De productie van vlees in de wereld stijgt en zorgt door een ruim aanbod voor concurrentie. Toch zal de productie duurzamer worden. Dat meldt het jongste rapport van Rabobank over het wereldwijde aanbod van vlees. Door Dick Veerman - Foodlog “De Rabobank verwacht dat de productie van eiwitten in alle regio’s toeneemt. De totale productietoename zal...

Gilde wil Enkco overnemen

Gilde Buy Out wil Enkco Holding in Holten overnemen. De producent van vleesproducten en vleesvervangers en het private equity fonds hebben dat gemeld aan de Autoriteit Consument en Markt. De melding is gedaan op 8 mei. De ACM heeft vier weken de tijd om te onderzoeken of er na de overname nog voldoende concurrentie overblijft. Indien nodig kan die periode verlengd worden. Vivera Enkco produceert zowel diepgevroren als koelverse vleesproducten en vleesvervangers. Daarbij wordt zoveel mogelijk gebruikgemaakt van lokale grondstoffen, bijvoorbeeld de lupine voor de vleesvervangers, die worden verkocht...