Top 5 artikelen van het laatste kwartaal 2020

31 december 2020
Foto: Unsplash

In aanloop naar 2021 kijken we terug op het afgelopen jaar. Welke artikelen werden het meest gelezen op onze website? Wat lazen de bezoekers van onze website het laatste kwartaal van 2020? De top 5 van oktober, november en december.

1. Nederlander at meer vlees in 2019

Nederlanders aten meer vlees in 2019. Dat meldde NU.nl in oktober op basis van onderzoek door Wageningen University & Research (WUR) naar buiten werd gebracht. Het onderzoek vond plaats in opdracht van Wakker Dier.

2. Strenge lockdown tot half januari

Vanwege het stijgende aantal besmettingen werd half december bekend dat het kabinet een strenge lockdown voorbereid. Alle niet essentiële winkels, scholen, musea en theaters gaan dicht tot en met 19 januari. Op 14 december gaf premier Rutte hierover een toesprak vanuit het torentje.

3. De visie van ­Chateau Viande

Chateau Viande legt zich toe op het ontwikkelen van integraal duurzame slagersproducten met de kwaliteit en het ambacht van vroeger. Beter voor iedereen, maar vooral lekker en betaalbaar. De Kloeke Kip is daarvan een treffend voorbeeld.

4. ‘Ook jongeren weten mijn slagerij te vinden’

Twee jaar geleden haalde Alex van Deursen zijn slagersdiploma’s bij SVO vakopleiding food en een jaar daarna opende hij al zijn eigen slagerij: Keurslager Meat Monkey in Cuijk. Eindelijk kan de ondernemer zijn vernieuwende ideeën in de praktijk brengen. De coronamaanden is Meat Monkey relatief goed doorgekomen. “Ik wil vooral vooruitstrevend blijven”, vertelde hij in oktober.

5. Nieuwe cao slagersbranche

In oktober kwam er een nieuwe cao voor de slagersbranche. In september hervatten Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) en de vakbonden het overleg voor een nieuwe cao. De uitkomsten van dit overleg werden voorgelegd aan de achterban van de vakbonden en deze zijn akkoord. 

Altijd op de hoogte blijven?