Top 5 Het Perfecte Pekelvlees bekend

Vlees+_Het Perfecte Pekelvlees

Dit jaar organiseert KNS voor het eerst de vakwedstrijd Het Perfecte Pekelvlees. Donderdag 11 oktober keurde de jury de 41 inzendingen en bepaalde de top 5. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Slavakto.

Het Perfecte Pekelvlees

De vakwedstrijd Het Perfecte Pekelvlees ontstond na een oproep van Telegraafjournalist Felix Wilbrink. Wilbrink vormde daarom samen met Meesterslager Dennis van Dun en Paul van Trigt de jury. Ze waren onder de indruk van de kwaliteit van de inzendingen. De drie mannen waardeerden het als het pekelvlees die typische roomsmaak had. Een paar keer zeiden ze: "Hier rij je graag voor om!"

Top 5

Vanwege het aantal inzendingen is er gekozen voor een top 5. Een tweetal slagers behaalden dezelfde score, waardoor er in totaal zeven finalisten zijn. Dit zijn:

  • Slagerij De Buurderij, Noordlaren
  • Keurslagerij Marcel Dekker, Beverwijk
  • Keuslagerij Gleis, Aalten
  • Uw ambachtelijke slager Lieuwe Nicolai, Oosterwolde
  • Runderkamp, Volendam
  • Keurslagerij Jos Smal, Blokker
  • Slagerij Zumbrink, Cothen

De prijsuitreiking

Tijdens de Slavakto wordt op 5 november bekend gemaakt welke slager Het Perfecte Pekelvlees maakt. Om 16.00 gaat de prijsuitreiking in het theater van start. Dan wordt ook de winnaar van de andere vakwedstrijd, De Lekkerste Bal Gehakt, bekend gemaakt.

  •  

Reactie toevoegen

 
Lees ook
De 'vleesweters' van Slagerij Van der Meer uit Castricum

De 'vleesweters' van Slagerij Van der Meer uit Castricum

De vleesweters noemen ze zichzelf. Bij Slagerij Van der Meer uit Castricum staan puur vlees en ambacht centraal. Met workshops en het actief aanbieden van vergeten vlees etaleert eigenaar Joost van der Meer zijn vakkennis. “We willen laten zien dat we echte slagers zijn.”

Het nieuwe normaal

Het nieuwe normaal

Wat is er enorm veel veranderd sinds mijn laatste column. Schreef ik afgelopen editie nog over het plezier dat we hebben in ons vak, komt daar ineens een coronacrisis overheen. Onze minister-president zegt: “bleib zu Hause, restez à la maison, blijf thuis.” Hij heeft er ook nog een leuke kreet bij bedacht: “de intelligente lockdown.”

Alea Publishers steunt slagers met oproep koop lokaal

Alea Publishers steunt slagers met oproep koop lokaal

Het zijn zware tijden voor mensen met een winkel in food&drinks, ook voor slagers. Waar supermarkten leeggekocht worden op het gebied van wc-papier en lang houdbare producten, mist de foodretail omzet doordat onder meer feestjes en verjaardagen niet doorgaan, catering wordt afgezegd, leveringen aan de horeca zijn stopgezet en bedrijfslunches niet meer...