Twee keer goud voor Keurslager Boenders

Vlees+_asperge

De eerste Achterhoekse Asperge Verkiezingen vonden plaats op dinsdag 8 mei. Meer dan 25 deelnemers deden mee in de strijd om de beste Achterhoek Asperge Ham, beste Achterhoek Asperge Salade en de beste Achterhoek Asperge Wijn. Een proefpanel dat bestond uit sommeliers, chef-koks en fijnproevers bepaalde dat Keurslager Boenders twee keer goud mee naar huis mocht nemen.

Keurslager Boenders uit Eibergen won de categorieën Achterhoek Asperge Ham en beste Achterhoek Asperge Salade. Het bedrijf bestaat sinds 1988 uit een keurslager en een bakkerij. Dit gebeurde doordat de familie Hengeveld en Boenders hun krachten bundelden onder het motto vers en gemak onder één dak. De slagerij heeft een eigen worstenmakerij waar op ambachtelijke wijze onder andere verschillende worstsoorten, rosbief, rookvlees en achterham worden gemaakt.

Het zilver in de categorie Achterhoek Asperge Ham was voor Keurslagerij Vlogman uit Vorden. Het brons ging naar het Ambachtelijk Vleesbedrijf de Hoeve uit Eibergen. In de categorie Achterhoek Asperge Salade wisselden deze twee deelnemers van plek. Het Ambachtelijk Vleesbedrijf de Hoeve kreeg zilver toebedeeld en Keurslagerij Vlogman kreeg het brons.

In de derde categorie beste Achterhoek Asperge Wijn ging de eerste prijs naar Wijnhandel Schaapveld uit Zutphen. Ze kregen de prijs voor de Spaanse Albarino Veiga de Princesa 2017. De tweede plaats was voor Wijn van Helene uit Lochem met een Italiaanse Chardonnay Sauvignon Pinot Grigio, de Tebaldo 2017. En het brons ging naar Wijnhandel Smit te Vorden voor de SG 2016, een Sauvignon Gris uit Frankrijk.

De wedstrijd werd georganiseerd door Johan Langelaar van JR Wijn en Spijs uit Delden. In Achterhoek Nieuws Berkelland kondigt hij aan dat hij binnenkort gaat starten met de tweede editie van de Achterhoek Wild Verkiezingen.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Jaaroverzicht: prijswinnaars 2018

Jaaroverzicht: prijswinnaars 2018

Iets gemist het afgelopen jaar? In de kerstvakantie eindelijk tijd om achterstallig nieuws in te halen? Vlees+ helpt een handje met verschillende jaaroverzichten. Nu: wedstrijden en prijswinnaars. JANUARI Tijdens de jaarbijeenkomst op 15 januari maakte het Worstmakersgilde de winnaars van de ‘Worstmakerij van het jaar 2018’ en ‘Traiteur...

Kookwedstrijden Horecavakbeurs BBB Maastricht

Kookwedstrijden Horecavakbeurs BBB Maastricht

Tijdens de horecavakbeurs BBB Maastricht kunnen bezoekers verschillende kookwedstrijden bijwonen. Onder de noemer ‘Cooking Mania’ koken gaan gevestigde en aanstormende chefs de strijd met elkaar aan. BBB Maastricht vindt plaats van maandag 8 t/m woensdag 10 oktober in MECC Maastricht. Kookwedstrijden BBB Maastricht De kookwedstrijden gaan...

Geen deelname Vegetarische Slager aan slagerijverkiezing

Geen deelname Vegetarische Slager aan slagerijverkiezing

De Vegetarische Slager mag niet meedoen aan de Verkiezing voor de Leukste Slagerij van Nederland, georganiseerd door de vakbeurs voor de vleeswarenbranche Slavakto. Het bedrijf had zich ingeschreven met het Haagse restaurant en winkel De Vleesch Lobby. De organisator Slavakto verwijst naar de algemene voorwaarden van de wedstrijd. Hierin staat dat...