Uitreiking prijzen Achterhoek Wild Paté en Wild Peper

Wildpeper

Ambachtelijke slagers, poeliers en wijnhandelaren uit de Achterhoek streden 30 november voor de eerste keer om de titels Achterhoek Wild Paté, Wild Peper, Wild Paté Wijn en Wild Peper Wijn. Keurslager Rexwinkel uit Borculo maakte de beste wildpate, Keurslager H. van Dam uit Zutphen de beste wildpeper.

JR Wijn en Spijs uit Delden organiseerde deze wedstrijd in samenwerking met Oranjerie Ruurlo. Alle producten werden beoordeeld door een proefpanel van chefkoks, maitre-sommeliers en fijnproevers, waaronder Arie en Ria Kaal voormalig patron cuisinier en maître sommelier van Restaurant 't Wolfersveen in Zelhem. De nummers 1, 2 en 3 in de categorieën kregen allemaal een beker

De uitslag

In de categorie 'Wild Paté'

  1. Keurslager Rexwinkel in Borculo
  2. Keurslager Schuurman in Lichtenvoorde
  3. Keurslager Boenders in Eibergen

In de categorie 'Wild Peper' 

  1. Keurslager H. van Dam in Zutphen
  2. Keurslager Gleis in Aalten
  3. Keurslager Rexwinkel in Borculo

In de categorie 'Wild Paté Wijn' 

  1. Wijnhandel Smit in Vorden
  2. Wijn van Heléne in Lochem
  3. Wijnhandel Schaapveld in Zutphen

In de categorie 'Wild Peper Wijn'

  1. Wijngoed Montferland in Genderingen
  2. Wijnhandel Schaapveld in Zutphen
  3. Wijnwinkel Neleman in Zutphen

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Poelier Pieter van Meel verkoopt hert uit Oostvaardersplassen

Poelier Pieter van Meel verkoopt hert uit Oostvaardersplassen

Er was de afgelopen weken veel over te doen, het afschieten van 1800 edelherten in het natuurgebied de Oostvaardersplassen. De afgeschoten herten komen terecht bij de Amsterdamse wild- en gevogelte groothandel Pieter van Meel. Hij gaat het vlees dat voor consumptie geschikt is verwerken en verkopen. Staatsbosbeheer begon in oktober met de openbare...

SVO biedt masterclasses voor studenten

SVO biedt masterclasses voor studenten

Studenten van SVO vakopleiding food kunnen iedere laatste woensdag van de maand een masterclass volgen om hun kennis te verbreden. Op deze manier biedt SVO studenten de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen. Studenten maken niet alleen kennis met een expert, maar kunnen ook netwerken met vakgenoten. De bijeenkomsten zijn niet alleen toegankelijk...

Keurmerk voor Nederlands wild

Keurmerk voor Nederlands wild

De afgelopen jaren is er meer Nederlands wild beschikbaar. Voor de vleessector kan echt wild uitgroeien tot een onderscheidend product met een goed verhaal. In november zette de Jagersvereniging het keurmerk ‘Echt Wild’ in werking om het onderscheid tussen ‘echt’ wild en ‘nepwild’ te duidelijk te maken en de status...