Uitreiking prijzen Achterhoek Wild Paté en Wild Peper

Wildpeper

Ambachtelijke slagers, poeliers en wijnhandelaren uit de Achterhoek streden 30 november voor de eerste keer om de titels Achterhoek Wild Paté, Wild Peper, Wild Paté Wijn en Wild Peper Wijn. Keurslager Rexwinkel uit Borculo maakte de beste wildpate, Keurslager H. van Dam uit Zutphen de beste wildpeper.

JR Wijn en Spijs uit Delden organiseerde deze wedstrijd in samenwerking met Oranjerie Ruurlo. Alle producten werden beoordeeld door een proefpanel van chefkoks, maitre-sommeliers en fijnproevers, waaronder Arie en Ria Kaal voormalig patron cuisinier en maître sommelier van Restaurant 't Wolfersveen in Zelhem. De nummers 1, 2 en 3 in de categorieën kregen allemaal een beker

De uitslag

In de categorie 'Wild Paté'

  1. Keurslager Rexwinkel in Borculo
  2. Keurslager Schuurman in Lichtenvoorde
  3. Keurslager Boenders in Eibergen

In de categorie 'Wild Peper' 

  1. Keurslager H. van Dam in Zutphen
  2. Keurslager Gleis in Aalten
  3. Keurslager Rexwinkel in Borculo

In de categorie 'Wild Paté Wijn' 

  1. Wijnhandel Smit in Vorden
  2. Wijn van Heléne in Lochem
  3. Wijnhandel Schaapveld in Zutphen

In de categorie 'Wild Peper Wijn'

  1. Wijngoed Montferland in Genderingen
  2. Wijnhandel Schaapveld in Zutphen
  3. Wijnwinkel Neleman in Zutphen

Reactie toevoegen

 
Lees ook
SVO biedt masterclasses voor studenten

SVO biedt masterclasses voor studenten

Studenten van SVO vakopleiding food kunnen iedere laatste woensdag van de maand een masterclass volgen om hun kennis te verbreden. Op deze manier biedt SVO studenten de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen. Studenten maken niet alleen kennis met een expert, maar kunnen ook netwerken met vakgenoten. De bijeenkomsten zijn niet alleen toegankelijk...

Keurmerk voor Nederlands wild

Keurmerk voor Nederlands wild

De afgelopen jaren is er meer Nederlands wild beschikbaar. Voor de vleessector kan echt wild uitgroeien tot een onderscheidend product met een goed verhaal. In november zette de Jagersvereniging het keurmerk ‘Echt Wild’ in werking om het onderscheid tussen ‘echt’ wild en ‘nepwild’ te duidelijk te maken en de status...

Eigen keurmerk voor wild

Eigen keurmerk voor wild

Peter Klosse, lector gastronomie en voorzitter van stichting in oprichting Keurmerk Echt Wild, maakte 8 oktober bekend dat wild binnenkort een eigen keurmerk krijgt. Dit gebeurde tijdens de Food Professional Day in Wageningen. Deze dag voor professionals uit de horeca stond in het teken van wild. Keurmerk Echt Wild Het keurmerk moet wild vlees...