Uitreiking prijzen Achterhoek Wild Paté en Wild Peper

Wildpeper

Ambachtelijke slagers, poeliers en wijnhandelaren uit de Achterhoek streden 30 november voor de eerste keer om de titels Achterhoek Wild Paté, Wild Peper, Wild Paté Wijn en Wild Peper Wijn. Keurslager Rexwinkel uit Borculo maakte de beste wildpate, Keurslager H. van Dam uit Zutphen de beste wildpeper.

JR Wijn en Spijs uit Delden organiseerde deze wedstrijd in samenwerking met Oranjerie Ruurlo. Alle producten werden beoordeeld door een proefpanel van chefkoks, maitre-sommeliers en fijnproevers, waaronder Arie en Ria Kaal voormalig patron cuisinier en maître sommelier van Restaurant 't Wolfersveen in Zelhem. De nummers 1, 2 en 3 in de categorieën kregen allemaal een beker

De uitslag

In de categorie 'Wild Paté'

  1. Keurslager Rexwinkel in Borculo
  2. Keurslager Schuurman in Lichtenvoorde
  3. Keurslager Boenders in Eibergen

In de categorie 'Wild Peper' 

  1. Keurslager H. van Dam in Zutphen
  2. Keurslager Gleis in Aalten
  3. Keurslager Rexwinkel in Borculo

In de categorie 'Wild Paté Wijn' 

  1. Wijnhandel Smit in Vorden
  2. Wijn van Heléne in Lochem
  3. Wijnhandel Schaapveld in Zutphen

In de categorie 'Wild Peper Wijn'

  1. Wijngoed Montferland in Genderingen
  2. Wijnhandel Schaapveld in Zutphen
  3. Wijnwinkel Neleman in Zutphen

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Belgen eten veel minder vlees dan Nederlanders

Belgen eten veel minder vlees dan Nederlanders

Belgen aten in 2016 duidelijk minder vlees dan in 2008. Dat meldt Vilt. Al sinds 2005 zijn Belgen steeds minder vlees, gevogelte en wild gaan eten. In 2008 bedroeg de thuisconsumptie nog 35 kilo vlees per hoofd van de bevolking, in 2016 was dit gedaald tot 29 kilo per capita. Vleesconsumptie Voor veel consumenten zijn gezondheid, variatie, milieu, prijs...

Uitbreiding The Meatlovers

Uitbreiding The Meatlovers

Vleeshandel Jan Zandbergen breidt het assortiment The Meatlovers uit met wild- en gevogelteproducten. Hiermee komt het assortiment bevroren vlees van The Meatlovers op ruim 50 artikelen. Wildassortiment Het wildassortiment bestaat onder andere uit hertenbiefstuk, reebiefstuk, hazenrugfilet, maar ook herten- of wildzwijnpuntjes en hele hazen- en konijnenbouten....

Herfst

Herfst

Tjonge, wat een weer, 33 graden in september, het moet niet gekker worden. De barbecue heeft nog nooit zo veel aandacht gehad als dit jaar. Als vakman heeft u goed zaken kunnen doen, heerlijke variatie kunnen bieden voor de barbecue, maar ook voor de makkelijke avondmaaltijd. Iedereen wil zo lang mogelijk blijven genieten van de dag en de heerlijke...