Vakwedstrijden Slavakto 2018 krijgen nieuw element

Vlees+_Slavakto 2018 vakwedstrijd

De voorbereidingen voor de Slavakto, een van de belangrijkste vakbeurzen voor de slagersbranche in Nederland, zijn in volle gang. De vakwedstrijden vormen een belangrijk onderdeel van deze vakbeurs. Dit jaar is er een nieuw component aan toegevoegd gericht op de slagerij en de teams van medewerkers. De Slavakto vindt plaats op maandag 5 en dinsdag 6 november.

Vakwedstrijden

Slavakto staat voor Slagers Vak Tentoonstelling. De vakwedstrijden zijn vanaf het begin onderdeel geweest van deze vakbeurs. Het doel was om consumenten te laten zien wat slagers allemaal presteren. Deze wedstrijden stimuleerden slagers steeds meer om hun producten te verbeteren en zo kregen daardoor een steeds belangrijkere lading. De wedstrijden veranderden in de loop der jaren wel. Zo zijn de rubrieken en producten niet meer hetzelfde. Ook het aanbod aan maaltijden en kant-en-klaar producten - met niet alleen maar vlees als hoofdingrediënt - is enorm toegenomen in de loop der jaren.

De wedstrijdcommissie is druk bezig met de voorbereidingen voor de keuringen, locaties en de inschrijfwebsite voor dit jaar. Er is besloten om een nieuw component aan de wedstrijden toe te voegen. Naast de vaste vakwedstrijden en Battles vindt dit jaar ook de verkiezing ‘Leukste slagerij van Nederland’ plaats. Bij dit nieuwe element staan de teams van de slagerijen centraal.

Slavakto 2018

Vakbeurs Slavakto wil de hele slagersbranche inspireren. Op deze vakbeurs voor de slagersbranche staan de producten en het vakmanschap altijd centraal. De editie van 2018 heeft een nieuwe opzet gekregen. De wedstrijden zijn uitgebreid met ‘Battles’ en zowel exposanten als bezoekers kunnen nog actiever deelnemen aan de activiteiten, proeverijen en competities. Slavakto 2018 vindt plaats op maandag 5 en dinsdag 6 november in de Jaarbeurshallen in Utrecht.

Vanaf maandag 3 september 2018 kunnen slagers zich inschrijven voor de verschillende Slavakto vakwedstrijden. De komende maanden volgt er meer informatie over alle activiteiten, wedstrijden, de verkiezing en deelname.

Lees alles over Slavakto 2018 in ons dossier!

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Komkommertijd

Komkommertijd

Vaak is de vakantieperiode een beetje slappe tijd. Of eigenlijk zou ik nu moeten zeggen ‘was’. Bedrijven en scholen gingen dicht en veel vaste klanten gingen op vakantie. Het was dan ook beslist niet ongebruikelijk dat de slagerij een paar weken dichtging.

‘Ook jongeren weten mijn slagerij te vinden’

‘Ook jongeren weten mijn slagerij te vinden’

Twee jaar geleden haalde Alex van Deursen zijn slagersdiploma’s bij SVO vakopleiding food en een jaar daarna opende hij al zijn eigen slagerij: Keurslager Meat Monkey in Cuijk. Eindelijk kan de ondernemer zijn vernieuwende ideeën in de praktijk brengen. De coronamaanden is Meat Monkey relatief goed doorgekomen. “Ik wil vooral vooruitstrevend blijven.”

Dubbel

Dubbel

Op sommige dagen voelt het zo dubbel. Gewoon je werk doen terwijl de wereld onder een pandemie gebukt gaat. Geen kus voor mijn moeder, wel bijeenkomsten met meer dan vijftig mensen, van wie ik een groot deel niet ken.