Vakwedstrijden Slavakto 2018 krijgen nieuw element

Vlees+_Slavakto 2018 vakwedstrijd

De voorbereidingen voor de Slavakto, een van de belangrijkste vakbeurzen voor de slagersbranche in Nederland, zijn in volle gang. De vakwedstrijden vormen een belangrijk onderdeel van deze vakbeurs. Dit jaar is er een nieuw component aan toegevoegd gericht op de slagerij en de teams van medewerkers. De Slavakto vindt plaats op maandag 5 en dinsdag 6 november.

Vakwedstrijden

Slavakto staat voor Slagers Vak Tentoonstelling. De vakwedstrijden zijn vanaf het begin onderdeel geweest van deze vakbeurs. Het doel was om consumenten te laten zien wat slagers allemaal presteren. Deze wedstrijden stimuleerden slagers steeds meer om hun producten te verbeteren en zo kregen daardoor een steeds belangrijkere lading. De wedstrijden veranderden in de loop der jaren wel. Zo zijn de rubrieken en producten niet meer hetzelfde. Ook het aanbod aan maaltijden en kant-en-klaar producten - met niet alleen maar vlees als hoofdingrediënt - is enorm toegenomen in de loop der jaren.

De wedstrijdcommissie is druk bezig met de voorbereidingen voor de keuringen, locaties en de inschrijfwebsite voor dit jaar. Er is besloten om een nieuw component aan de wedstrijden toe te voegen. Naast de vaste vakwedstrijden en Battles vindt dit jaar ook de verkiezing ‘Leukste slagerij van Nederland’ plaats. Bij dit nieuwe element staan de teams van de slagerijen centraal.

Slavakto 2018

Vakbeurs Slavakto wil de hele slagersbranche inspireren. Op deze vakbeurs voor de slagersbranche staan de producten en het vakmanschap altijd centraal. De editie van 2018 heeft een nieuwe opzet gekregen. De wedstrijden zijn uitgebreid met ‘Battles’ en zowel exposanten als bezoekers kunnen nog actiever deelnemen aan de activiteiten, proeverijen en competities. Slavakto 2018 vindt plaats op maandag 5 en dinsdag 6 november in de Jaarbeurshallen in Utrecht.

Vanaf maandag 3 september 2018 kunnen slagers zich inschrijven voor de verschillende Slavakto vakwedstrijden. De komende maanden volgt er meer informatie over alle activiteiten, wedstrijden, de verkiezing en deelname.

Lees alles over Slavakto 2018 in ons dossier!

Reactie toevoegen

 
Lees ook
ZOUT versus ZOUT

ZOUT versus ZOUT

Mineraal zout is waarschijnlijk de meest toegepaste hulpstof in de slagerij en de vlees(waren)industrie. Ons traditionele keukenzout heeft verschillende namen; de chemische naam is natriumchloride (NaCl), maar het kent ook andere namen die iets zeggen over de herkomst zoals zeezout, mijnzout of steenzout. Maar ook bestaat er kleurzout (colorozo). Door...

Liefde voor vlees

Liefde voor vlees

In de horeca ontstond Jochen Diekerhofs culinaire liefde voor vlees. “Ik kon in mijn kookschool in Laren nog steeds niet de energie kwijt die ik aan vlees wil geven”, aldus de ondernemer. Daarom begon hij eerst een scharrelslagerij en is nu samen met zijn compagnon Kees Zagt eigenaar van een vleesgroothandel. Slagerij Omdat Diekerhof in...

Huls droge worst krijgt vier keer goud op de Slavakto

Huls droge worst krijgt vier keer goud op de Slavakto

Goed nieuws van worstproducent Huls. Vier droge worstproducten werden tijdens de Slavakto bekroond met goud. Daarnaast hebben alle droge worstproducten van de Dierenbescherming het Beter Leven Keurmerk varken 1 ster gekregen. Vier maal goud op Slavakto Een onafhankelijke jury keurde tijdens de slagersvakbeurs Slavakto de droge worstproducten van Huls....